Osijek
PRVI LUKSUZNI APARTMANI U CENTRU

Umjesto na moru, uložili smo u turizam u Osijeku
Objavljeno 14. veljače, 2018.
Braći Drahotuski cilj je promicati Osijek kao hit turističku destinaciju

S petogodišnjim iskustvom uspješnog upravljanja turističkom agencijom “Kuna”, koja u svojoj ponudi nudi obilazak oko 50-ak europskih gradova, vlasnik agencije Sven Drahotuski u suradnji s bratom Davidom krenuo je u novi poslovni pothvat. Riječ je o otvaranju apartmanskog smještaja u centru grada, jedinog ovakvog tipa koji je kategoriziran s četiri zvjezdice i ima mogućnost smještaja cijelog turističkog autobusa.

Naime, od danas su svoja vrata u Ružinoj ulici otvorili apartmani i sobe “Centruma” s 12 smještajnih jedinica i kapacitetom od 40 ležajeva, ali i parkirališnim prostorom. Braća Drahotuski kažu kako već imaju iskustva s iznajmljivanjem privatnog smještaja u centru grada, ali do sada su to bili izdvojeni apartmani na različitim lokacijama, dok je ovo prvi, potpuno nov i u tu svrhu sagrađen objekt. Vlasnik agencije “Kuna” odlučio je kupiti zemljište u Ružinoj ulici, sagraditi dvokatnicu i namijeniti je isključivo iznajmljivanju turistima, a sve zato što ima novu viziju turizma.

- Većina turističkih agencija, ali i ljubitelja putovanja već je obišla sve europske destinacije, te se stvorilo zasićenje klasičnom ponudom. Traže se neke nove, neotkrivene destinacije. Osijek i Slavonija i Baranja sada su na karti putoholičara upravo kao neotkriveno blago i postoji velik interes da se ova lokacija ponudi onima željnima novih destinacija. Upravo će se naša agencija okrenuti u ovom smjeru. Znači, svima koji dođu možemo ponuditi kompletnu turističku ponudu i animacijski programa, od sada i luksuzan smještaj u apartmanima “Centrum” - napominje Sven Drahotuski.

Inače, apartmani “Centrum” opremani su materijalima nabavljenima u Zagrebu, ali namještajem izrađenim u Osijeku, a sve ideje u dizajnu braća Drahotuski dobila su putujući po različitim europskim destinacijama. Cijena ovog smještaja bit će na razini hotela s tri zvjezdice, iako će nuditi luksuz četiri zvjezdice, a svi gosti imat će mogućnost doručka u hotelu Waldinger. Ovi mladi poduzetnici i svojim primjerom žele pokazati da nema potrebe za napuštanjem Osijeka, jer se s dobrim idejama i ovdje može uspjeti.

- Mogli smo izgraditi za isti novac i pet apartmana na moru, koji bi mi sigurno bili puni tri mjeseca. No, u Osijeku možeš raditi 12 mjeseci i zaraditi jednako i ostaješ ovdje, što je najvažnije - poručuju Sven i David Drahotuski.

Nefreteta Z. EBERHARD
OSIJEK: 100.000 NOĆENJA u 2017.

Turistička zajednica grada Osijeka napominje kako je problem smještajnih kapaciteta u Osijeku nastao zatvaranjem hotela “Mursa”, no upravo ovakve inicijative popravile su drastično “turističku krvnu sliku” grada.

- Tada smo ostali na ispod 1000 kreveta, a sada ih imamo 1300, a da se pri tome nije izgradio ni jedan novi hotel. Riječ je isključivo o privatnim aprtmanima. Osijek je 2017. godine prešao brojku od 100.000 noćenja i ova ponuda pridonosi turističkoj ponudi grada, posebno što će Osijek kao turistička destinacija biti u prvom planu - komentirao je prilikom otvorenja apartmana “Centrum” Saša Uranjek, direktor Tuističke zajednice grada Osijeka.

Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike