Regija
GRADONAČELNIK PULJAŠIĆ OBIŠAO RADOVE

Dvorana će biti gotova do rujna
Objavljeno 13. veljače, 2018.

POŽEGA - Nakon što je završeno rušenje starih objekata požeške OŠ “Dobriša Cesarić”, koja je ostala bez dijela potrebnih prostora, počela je gradnja novog objekta na tom mjestu. Škola će dobiti novi prostor veličine više od 1100 kvadrata u kojima će dobiti pomoćnu sportsku dvoranu sa svlačionicama, veću nego prijašnju, te nove učionice za biologiju, informatiku, uredske prostore, tajništvo, zbornicu, ali i novu kuhinju s blagovaonicom. Radove na školi obišao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa zamjenicima Mario Pilonom i Ferdinandom Trohom, ravnateljicom škole Zvjezdanom Kripom i nadzornim inženjerom.

- Investicija iznosi 12.743.000 kuna plus PDV, a škola će dobiti sve ono što jednoj osnovnoj školi pripada u 21. stoljeću. Projekt traje 24 mjeseca, a radit će se u dvije faze. Ova prva faza vrijedna 5,6 milijuna kuna bit će završena do rujna, do početka školske godine, a škola će dobiti pomoćnu dvoranu, svlačionice, kuhinju i blagovaonicu, nove učionice i uredski prostor. Ovdje je blizina i stadiona Slavonije gdje trenira 400 mladih nogometaša, koji će također moći koristiti dvoranu za svoje pripreme – istaknuo je gradonačelnik Puljašić.

Kako je ovih dana pisano po medijima o određenim problemima oko izvođenja radova, o tome je javno govorila i oporba iz SDP-a, pa su čak najavljene i kaznene prijave, gradonačelnik Puljašić je istaknuo: “Nemamo što skrivati, svaka kuna i lipa u ovom gradu utrošene su transparentno i zakonito. Požega mora prestati biti grad mojih i tvojih, predugo je bilo podjela na naše i vaše. Ovaj grad mora preuzeti lidersku poziciju u županiji jer mi smo prvi među jednakima u županiji. Vlada RH nas je u Slavoniji prepoznala, pomaže, a Grad će s velikim udjelom sufinancirati sve projekte koje Vlada RH odobri. Svi ti projekti pomoći će kvaliteti življenja svih naših sugrađana.”

Kako ni jedna osnovna škola u Požegi nema sportsku dvoranu uz školu, ravnateljica Krip istaknula je svoje zadovoljstvo time što će škola dobiti sportsku dvoranu i nove prostore, kabinete i učionice za potrebe nastave.AGM Kruna

Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

Najčitanije iz rubrike