Regija
RADOVI ČEKAJU ZATOPLJENJE

Do Jankovca 2019. asfaltnom cestom
Objavljeno 13. veljače, 2018.

ORAHOVICA - Do ljeta 2019. godine brojni turisti koji pohode Papuk do Jankovca će moći asfaltiranom cestom. U sklopu najvrednijeg EU projekta Geopriče UNESCO Geoparka koji se provodi na području Virovitičko-podravske (VPŽ), ali i Požeško-slavonske županije (PSŽ), ravnatelj Županijske uprava za ceste VPŽ Bruno Perkec i predstavnici zajednice ponuditelja Osijek Koteks (predsjednik Uprave Zoran Škorić) i tvrtke Gravia Osijek (direktor Ante Herceg) potpisali su ugovor o rekonstrukciji dionice ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice VPŽ-a i PSŽ-a. Vrijednost radova iznosi 19.312.466 kuna. Potpivanju ugovora nazočio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svoje suradnike.

– Cesta do Jankovca ima iznimno značenje jer će ovaj biser Slavonije biti puno dostupniji za veći broj turista - kazao je Alen Jurenac.

– Duljina ceste je 9,1 kilometar. Čim nam vremenske prilike dopuste, počet ćemo radove. Prvo će se obavljati radovi na odvodnji, uređenje mostova, a na kraju asfaltiranje dionice - kazao je Bruno Perkec.

Makadamski kolnik bit će širok pet metara od Slatinskog Drenovca do Jankovca te 4,5 metara od Jankovca do granice županija. Izradit će se i potporni zidovi te odbojne ograde. V.G.

Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

Najčitanije iz rubrike