Regija
RADOVI ČEKAJU ZATOPLJENJE

Do Jankovca 2019. asfaltnom cestom
Objavljeno 13. veljače, 2018.

ORAHOVICA - Do ljeta 2019. godine brojni turisti koji pohode Papuk do Jankovca će moći asfaltiranom cestom. U sklopu najvrednijeg EU projekta Geopriče UNESCO Geoparka koji se provodi na području Virovitičko-podravske (VPŽ), ali i Požeško-slavonske županije (PSŽ), ravnatelj Županijske uprava za ceste VPŽ Bruno Perkec i predstavnici zajednice ponuditelja Osijek Koteks (predsjednik Uprave Zoran Škorić) i tvrtke Gravia Osijek (direktor Ante Herceg) potpisali su ugovor o rekonstrukciji dionice ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice VPŽ-a i PSŽ-a. Vrijednost radova iznosi 19.312.466 kuna. Potpivanju ugovora nazočio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svoje suradnike.

– Cesta do Jankovca ima iznimno značenje jer će ovaj biser Slavonije biti puno dostupniji za veći broj turista - kazao je Alen Jurenac.

– Duljina ceste je 9,1 kilometar. Čim nam vremenske prilike dopuste, počet ćemo radove. Prvo će se obavljati radovi na odvodnji, uređenje mostova, a na kraju asfaltiranje dionice - kazao je Bruno Perkec.

Makadamski kolnik bit će širok pet metara od Slatinskog Drenovca do Jankovca te 4,5 metara od Jankovca do granice županija. Izradit će se i potporni zidovi te odbojne ograde. V.G.

Možda ste propustili...

POTPORA GRADA VINKOVACA

Uplate od 1000 kuna učenicima

MEMORIJALNI TURNIR KREŠIMIR IVIĆ

Prihod ide za nabavu pužnice maloj Petri

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ČAK ČETIRI VJENČANJA SAMO PRED MATIČAROM

Vjenčaju se da bi imali
manji porez u Njemačkoj

2

BLATOMET - LUDA ZABAVA U GRADIŠTU

Kad ne vidite ništa od blata, onda je to više od igre

3

KAPITALNI PROJEKT HRVATSKIH VODA U VUKOVARU

Intenzivirani radovi na uređenju obaloutvrde Vuke