Osijek
PONOVNO U KVARU

Pružni prijelaz u Svačićevoj: Vlak opet prošao, a rampa podignuta!
Objavljeno 14. veljače, 2018.
Ne preostaje nam ništa drugo nego dobro otvoriti oči i gledati dolazi li vlak

Ponovo su sudionici u prometu u Svačićevoj ulici jučer oko 11 sati svjedočili prizoru koji, nažalost, Osječane više ne šokira. Naime, vlak je prolazio u smjeru istoka a da o tome vozače i pješake nije upozorila rampa, koja je još jednom ostala podignuta!

Već viđen prizor uzrujao je Blaženku J. i Dunju H., koje su odmah reagirale i snimile tu situaciju, koja je, podsjetimo, u rujnu i listopadu punila stupce Glasa Slavonije. Najprije 25. rujna, kad se rampa spustila a da vlak nije naišao, no puno ozbiljnija situacija dogodila se 3. listopada, kad je rampa ostala podignuta, a vlak je prošao! Isto se dogodilo i jučer, unatoč tvrdnjama HŽ Infrastrukture u listopadu prošle godine kako su kvarovi na spomenutom pružnom prijelazu otklonjeni. Dodajmo tomu da su u HŽ Infrastrukturi tada izjavili da kratkotrajna neispravnost nije ugrožavala sigurnost sudionika u prometu!

 

Osijek, Svačićeva ulica ...rampa gore, signalizacija ništa...

Posted by Dunja Habjanić on Tuesday, February 13, 2018

 

- Kad se kvar posljednji put dogodio, odmah sam reagirao i od HŽ-a dobio odgovor da su kvarovi otklonjeni. Međutim, danas ću ponovo tražiti hitan izlazak službi HŽ-a za utvrđivanje kvarova u željezničko-cestovnom prometu i ponovno postupanje kako bi se kvar otklonio – izjavio je Ivan Karalić, predsjednik Gradske četvrti Novi grad, dodavši kako je u prijašnjem dopisu HŽ objasnio protokol sigurnosne procedure, prema kojoj vlak mora stati, dati zvučnu signalizaciju i krenuti tek kad se uvjeri da su ostali sudionici u prometu dobili upozorenje da ne prelaze preko željezničko-cestovnog prijelaza. Vozačima i pješacima stoga, čini se, ne preostaje ništa drugo nego dobro otvoriti oči i gledati dolazi li vlak. Jer podignuta rampa, bar do otklanjanja kvara, ne znači ujedno da vlak nije na vidiku. M. Mihelić

GRADONAČELNIK VRKIĆ UPUTIO PISMO HŽ INFRASTRUKTURI

Gradonačelnik Ivan Vrkić uputio je pismo HŽ Infrastrukturi u kojem upozorava da se situacija sa neispravnim uređajem za regulaciju pružnog prijelaza ponovila.

- Iznenađen sam neodgovornošću HŽ Infrastrukture koja dovodi u izravnu opasnost građane Osijeka. Ako su uređaji neispravni, trebali ste postaviti odgovarajuću signalizaciju, jer ako vlakovi slobodno prolaze, a rampa se ne spušta, tko će biti odgovoran za moguće nesreće? Stoga inzistiramo na trenutnom uklanjanju kvara ili ukoliko to nije odmah moguće, na postavljanju odgovarajuće signalizacije - stoji u dopisu gradonačelnika Vrkića, a koji podsjeća da je i u listopadu 2017. velik broj građana bio zabrinut za sigurnost u prometu te da je Grad već zatražio žurno poduzimanje radnji za ispravnost prijelaza.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike