Mozaik
ZA SVE ZALJUBLJENE

Veliki zajednički koncert grupa Pavel i Detour u Lisinskom
Objavljeno 13. veljače, 2018.

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu obilježit će Dan zaljubljenih velikim zajedničkim koncertom glazbenih skupina Pavel i Detour u srijedu, 14. veljače, na kojemu će se na pozornici Velike dvorane izmjenjivati i dopunjavati u izvedbi svojih najpopularnijih ljubavnih balada. "Njihovi se hitovi neprestano vrte na radijskim postajama, ne izlaze ni iz srca obožavatelja. Dugogodišnje djelovanje na domaćoj glazbenoj sceni dovelo ih je do samog vrha, uz mnogobrojna priznanja publike i kritike", stoji u najavi.

Prije samo nekoliko dana publiku je oduševila ljubavna SF priča Detoura, ispričana u spotu za pjesmu "Bez tebe", koja je već zasjela na prvo mjesto top-ljestvica, a stalna je i na svim radijskim postajama u Hrvatskoj. Uspješnu solo karijeru lansirala je pjevačica Pavela, Antonia Matković Šerić, iza koje su dva singla, "Bolji smo" i "Pozitivizam", kojim se predstavila na nedavnom Zagrebačkom festivalu. "Znak je to da ta dva benda vladaju domaćom pop-scenom, a u Lisinski donose svoje najljepše ljubavne balade, kao što su 'Srce veliko', 'Snijeg', 'Daleko' i 'Plešem sama' Detoura ili 'Poslije nas', 'Čuvaj me' i 'Zbog tebe' Pavela", ističe se u najavi.

Osnovnim bendovskim postavama pridružit će se gudački kvartet, brass sekcija i percussion, pa će tako na pozornici Lisinskog biti ukupno 25 glazbenika. Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektroakustičnog pop-zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, obogaćenog povremeno drum'n'bassom i ponekom country notom. Treći studijski album "A što ak' ja..." pokazao se prijelomnim u njihovu djelovanju, katapultirajući ih u status velike glazbene pop-atrakcije u regiji. Album s hit-singlovima "Srce veliko", "Snijeg", "Daleko" i "Plešem sama" osigurao je Detouru visoka mjesta u većini godišnjih izbora te Porina za najbolji pop-album u 2014. godini. Početkom 2016. frontmen grupe Nenad Borgudan potpisuje možda najuspješniji uradak u svojem autorskom djelovanju, pjesmu "Zaljubila sam se", koja im je 2017. donijela još jednog Porina, i to u kategorijama Pjesma godine i Najbolja izvedba grupe s vokalom.

Ništa manje uspješan Pavel, predvođen autorom Aljošom Šerićem, već deset godina svojim pjesmama pretežito akustičnog pop-izričaja uljepšava eter domaćih radiopostaja. Njihove su pjesme među najemitiranijim pjesmama prema godišnjim službenim listama. Posebno se to odnosi na "Poslije nas" i "Čuvaj me", za koju su osvojili Porina za aranžman godine. "Sa svakim albumom dobivaju izvrsne kritike, kao i brojne nominacije za prestižne kategorije diskografske nagrade Porin (Pjesma godine i Album godine). Ako se pita publika, pjesma 'Zbog tebe' do danas je sigurno jedan od njihovih najvećih hitova, a publika u Lisinskom imat će priliku uvjeriti se i zašto", ističu iz Lisinskog te poručuju: "Prepustite se ljubavi, prepustite se Pavelu i Detouru. Jedan osjećaj, dva doživljaja - provedite Valentinovo u Lisinskom!" T.K.

Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

Najčitanije iz rubrike