Kultura
ZAVRŠENO PIJANISTIČKO NATJECANJE "SVETISLAV STANČIĆ"

Hrvatski predstavnik Čohar podijelio 2. nagradu
Objavljeno 14. veljače, 2018.

Na 6. međunarodnom pijanističkom natjecanju “Svetislav Stančić”, koje se održavalo u Zagrebu, predstavili su se najbolji mladi pijanisti iz cijeloga svijeta. Prema odluci žirija (koji je djelovao u sastavu Eugen Indjic - predsjednik, Natalia Trull, Naum Grubert, Dina Yoffe, Vladimir Krpan, Ida Gamulin i Martina Filjak) odabrano je šestero finalista, koji su nastupili uz Simfonijski orkestar HRT-a, pod dirigentskim vodstvom mo. Mladena Tarbuka. Finalisti su se, osim za novčane nagrade i posebne nagrade prema odluci žirija, natjecali i za Nagradu Simfonijskog orkestra HRT-a te Nagradu publike.

Dmitry Yudin (Rusija) osvojio je Nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu zadane skladbe hrvatskog autora Borisa Papandopula, Capriccio, Ivan Vihor Krsnik Čohar (Hrvatska) Nagradu Dubrovačkog simfonijskog orkestra najbolje plasiranom hrvatskom natjecatelju (Koncert s DSO), Aleksandar Raos (Srbija) Nagradu Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije za najbolju suradnju prema ocjeni članova Orkestra (Koncert sa SO HRT), a Aleksandar Raos (Srbija) - Nagradu publike (pripao mu je Srbrnjak s motivom Zagreba).

Prva nagrada nije dodijeljena. Drugu, u iznosu od 20.000 kuna i diplomu osvojio je Aleksandar Raos, treću (10.000 kuna i diplomu) Ivan Vihor Krsnik Čohar i Vasyl Kotys. Četvrta nagrada (4000 kuna i diploma) pripala je Junichiju Itu. Diplome za 5. i 6. mjesto dobili su Yurika Kimura i Dmitry Yudin. N.Vek.

Možda ste propustili...

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

Najčitanije iz rubrike