Osijek
POSLOVNI POTHVAT VINOTEKE VINITA

Do vina iz Slavonije i Podunavlja s pomoću samo nekoliko klikova
Objavljeno 13. veljače, 2018.
Kupac će naći i informacije o svakom vinu i njegovu proizvođaču te upute o sljubljivanju vina s jelima

Jedina je vinoteka u Osijeku i našoj županiji, Vinita, dobro poznata ljubiteljima vina, ali i ovdašnjim vinarima, odnedavno ponudila kupnju vina preko interneta.

- Na ideju o pokretanju e-trgovine došli smo nakon što smo primili brojne upite iz Istre, Dalmacije i Zagreba o tome gdje se mogu kupiti vina naših lokalnih vinara iz Slavonije i Podunavlja. Nije tajna da je kupce iz drugih dijelova Hrvatske najviše zanimala graševina. Naša je zamisao proširiti u daljnjem koraku našu ponudu vinima iz Dalmacije i Istre te središnje Hrvatske. Krenuli smo 1. prosinca prošle godine s namjerom da omogućimo svakome koga zanimaju vina iz ovog dijela Hrvatske da do njih dođe s dva ili tri klika mišem na jednom mjestu - objasnio nam je Vinko Ručević, vlasnik Vinoteke Vinita i pokretač brojnih događaja vezanih uz popularizaciju vina i vinske kulture u Osijeku.

Internetska je adresa na kojoj posluje Vinoteka Vinita jednostavna i glasi www.vinoteka-vinita.hr. Osim ponude svih onih vina koje ta vinoteka nudi na svojoj adresi u Strossmayerovoj 21, internetska trgovina sadrži i sve potrebne informacije o svakom pojedinačnom vinu i njegovu proizvođaču te uputu o tome koje se vino najbolje slaže s pojedinim vrstama jela. Ova e-trgovina omogućuje odabir vina po cijelom nizu ključeva poput sortimenta, vinskih podregija, cijene i starosti te posebnih obilježja, ali i nizu drugih kriterija (boja vina, vinar, cijena, količina sladora, sorta, vinogorje). Ručević dodaje kako je vino iz njegove internetske trgovine moguće platiti gotovo svim kreditnim i debitnim karticama, internetskim bankarstvom i virmanom. Za dostavu je vinskih butelja zadužena tvrtka Overseas Express. Maskimalan je rok dostave dva dana, iako je u većini slučajeva moguće obaviti dostavu u roku od 24 sata. Vinoteka Vinita trenutno prodaje vino isljučivo u granicama Hrvatske, iako Ručević obećava skorašnju mogućnost primanje narudžbi i iz inozemstva. Cijene su identične onima u trgovini, a troškovi dostave iznose 35 kuna za kupnju od jedne do šest butelja. Za pošiljke ukupne vrijednosti više od 500 kuna dostava se ne plaća. Ručević je zadovoljan kako funkcionira njegov internetski dućan s vinima, a u budućnosti kao glavne naručitelje vidi restorane i hotele diljem Hrvatske.

Vinoteka Vinita djeluje u Osijeku od 2011. Organizira vinske promocije, someljerske tečajeve prve i druge razine te vinski festival VineOS koji će ove godine doživjeti svoje jubilarno peto izdanje. Ručević smatra da je upravo edukacija koju provodi njegova vinoteka dovela do pojačanog zanimanja za vino.

Draško CELING
POPUST ZA VALENTINOVO

Vinoteka Vinita snizila je cijenu četiriju vina iz svoje ponude uoči Valentinova, za deset posto. Riječ je o poluslatkom Josićevu roséu iz 2016., polusuhom Kalazićevu roséu iz 2016., polusuhom tramincu iločke vinarije TRS iz 2015. i suhoj frankovki PP-a Orahovca iz 2013. Za svako od ponuđenih vina na internetskoj stranici Vinite mogu se pronaći i preporuke s kojim jelima se ta vina najviše slažu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike