Osijek
PREGOVORI SA SVEUČILIŠTEM

Razmatra se mogućnost gradnje povoljnih stanova za liječnike u Stepinčevoj
Objavljeno 13. veljače, 2018.
Riječ je o projektu “Partnerstvo za zdravlje” čiji je cilj zadržati liječnike u RH

Predsjednik Hrvatske liječničke komore, dr. sc. Trpimir Goluža, izjavio je u četvrtak kako je u okviru projekta “Partnerstvo za zdravlje”, u kojemu bi lokalna samouprava pronašla odgovarajuće zemljište i jamčila što nižu komunalnu naknadu, a HLK gradio stanove po znatno povoljnijoj cijeni od onih na tržištu, najdalje s pregovorima otišao upravo u Osijeku.

Naime, u Osijeku je već pronađeno i građevinsko zemljište, i to u vlasništvu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, koje je zainteresirano za prodaju svoje parcele.

- Do sada smo razgovarali s gradonačelnicima deset gradova i svi su izrazili zanimanje za ovu vrstu suradnje. U Osijeku smo pregovore započeli s gradskom upravom, ali slobodna i nama zanimljiva zemljišta koja su oni mogli ponuditi imala su imovinskopravno neriješene odnose. Stoga se u cijelu priču uključilo osječko Sveučilište, koje ima slobodnu parcelu u Stepinčevoj ulici, na prostoru bivše crvene vojarne - objašnjava dr. Goluža.

U HLK-u naglašavaju kako je zemljište trenutačno na procjeni i kupnja te parcele ovisi o tome.

- Moramo vidjeti hoće li nam uvjeti biti prihvatljivi. Naime, cijena je četvornog metra stana u Osijeku i Slavoniji znatno niža nego u ostalim dijelovima Hrvatske. Stoga moramo vidjeti hoćemo li uspjeti da uz kupnju parcele i izgradnju zgrade sagradimo stanove čija bi cijena bila prihvatljiva našim članovima. Kada napravimo izračun, predstavit ćemo ga našim članovima i ako oni pokažu interes za kupnju takvih stanova, onda bismo išli u realizaciju tog projekta. U slučaju da se ne pokaže isplativim, tražit ćemo drugo rješenje - naglasio je dr. Goluža.

Podsjetimo kako je u sklopu projekta “Partnerstvo za zdravlje” vodstvo Hrvatske liječničke komore, predvođeno predsjednikom, dr. sc. Trpimirom Golužom, još u prosincu prošle godine posjetilo Ured gradonačelnika Osijeka, gdje se sastalo s gradonačelnikom Vrkićem, koji je tada izrazio spremnost za suradnju na projektu kojim Komora, u smislu stvaranja preduvjeta za ostanak liječnika, pomaže u stvaranju održivog zdravstvenog sustava na lokalnoj razini.

Nefreteta Z. EBERHARD
ZGRADA UZ NOVI SVEUČILIŠNI CENTAR ZA CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE

Prostor za zgradu HLK-a u Stepinčevoj ulici zapravo je dio projekta Sveučilišnog centra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, uz Vukovarsku i Stepinčevu ulicu. Projekt je zamišljen tako da sadrži i veći javno-društveni objekt. To je prva zgrada od 11.000 četvornih metara, gdje će biti smješten Centar za cjeloživotno obrazovanje. Riječ je o modernom centru pokraj kojega bi se gradio manji objekt, kao stambeno-poslovna zgrada površine 5000 kvadrata. Riječ je o zgradi koja je trebala imati 36 stanova, najviše garsonijera, te nekoliko četverosobnih stanova, uz dvije podzemne etaže garaža. Za tu je zgradu već ishođena građevinska dozvola, no dr. Goluža kaže kako im projekt te zgrade ne odgovara jer je riječ o premalim stanovima i kako bi oni u slučaju kupnje te zgrade išli s novim idejnim rješenjem.

HLK

VEĆ JE RAZGOVARANO I S GRADONAČELNIKOM VRKIĆEM

Možda ste propustili...

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike