Osijek
24. SUSRETI RUNOVIĆANA U OSIJEKU

Repušić: Općina Runovići ulaže u mlade obitelji
Objavljeno 12. veljače, 2018.

Susreti Runovićana u Osijeku održani su proteklog vikenda 24. put. S obzirom na odaziv bivših mještana ovog sela u Imotskoj krajini te njihovih nasljednika, koji su dupke napunili veliku dvoranu Kristal, susreti će se nastaviti još dugo godina.

Prije fešte koja je trajala do ranih jutarnjih sati, na Zelenom je polju održana nogometna utakmica između veterana Mračaja i Olimpije. Prijateljski je susret pripao domaćinu rezultatom 5:2, ali Runovićani vjeruju u identičan uzvrat koji će uskoro uslijediti na njihovu terenu. Ovo je prvo gostovanje veterana Mračaja u Osijeku nakon 30 godina. Mnogi možda nisu čuli za taj klub, ali u njemu su poniknuli vrhunski nogometaši kao što su Iko Buljan, Ivan Gudelj i Zvonimir Boban.

Misno je slavlje uz koncelebraciju svećenika rođenih Runovićana i ovaj put predvodio runovićki župnik, fra Mladen Prolić. Na fešti je program počeo predstavom članova Kulturno-umjetničke udruge “Novae” iz Runovića, pričom, plesom i pjesmom iz prošlosti mjesta iz Imotske krajine, koja je oduševila sve prisutne.

- Runovići su mjesto budućnosti. Iako nas svi vežu uz krš, da smo sinonim kraja iz kojega se odlazilo trbuhom za kruhom, naše mjesto ima perspektivu. Zahvaljujući tunelu kroz Biokovo, do mora sada treba nepunih pola sata. Briga nam je i zadržavanje mladih obitelji, pa je tako za treće i svako iduće dijete Općina osigurala za mnoge nestvarnih 40.000 kuna. Nije nam prioritet gradnja novih cesta, pa tko će se voziti njima ako nema ljudi. U ljude treba ulagati. Tko zna, možda se zbog ovoga netko od nekoliko tisuća osječkih Runovićana vrati kući - rekao je okupljenima Mario Repušić, načelnik općine Runović. M. Bugarić

40.000

kuna isplaćuje Općina Runovići za treće i svako iduće dijete

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike