Regija
IVAN PENAVA O ZAPOŠLJAVANJU:

Zaposlenost raste, prosinac je referentan
Objavljeno 12. veljače, 2018.

VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na konferenciji za medije iznio je statističke podatke o povećanju broja zaposlenih na području grada.

- Grad Vukovar je osmi grad u Hrvatskoj po izdvajanju za poduzetništvo - 2,24 posto ukupnog proračuna grada. Kada se gleda prema kriteriju per capita, onda je Vukovar treći grad u Hrvatskoj - izdvaja 119 kuna po stanovniku. Vukovar preko programa mjera kojima potiče gospodarstvo, u 2017. godini bilo je 17 mjera, svojim je poduzetnicima plasirao 4 milijuna kuna. Kada se pridoda 3 milijuna kuna Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara u iznosu, onda su to velika sredstva koje implementiramo u gospodarstvo. Kroz program potpora za poduzetništvo u 2017. godini direktno je sufinancirano otvaranje novih 57 radnih mjesta, misli se na mjere koje se odnose na sufinanciranje plaća ili ostvarenje potpora koje dovode do povećanja broja zaposlenih - rekao je Penava.

Tijekom prosinca 2017., kada je sezonski karakter zapošljavanja najmanje vidljiv, bilo je uposleno 78 osoba više u odnosu na 2016. godinu, rekao je Penava, ustvrdivši kako u SDP-u ne shvaćaju da u turističkoj državi broj zaposlenih ovisi o trajanju sezone pa su “ukazali kako je u listopadu 2017. bilo gotovo 300 manje uposlenih u Vukovaru”. “Izvadili smo podatak za listopad 2016., gdje se vidi da je bilo također oko 300 manje uposlenih. Uzima se referentna točka koja je po meni objektivna, a to je prosinac i eventualno siječanj”, kazao je Penava te je ustvrdio da se u Vukovaru povećava broj radnih mjesta i podsjetio da će ih 15 biti na uređenom Vodotornju, te 30 u hotelu Dunav.

Živom zidu, koji je priznao povećanje zaposlenosti, ali na na bazenu i tržnici što ne smatraju gospodarstvom, poručio je da prouče što pripada u gospodarstvo.

Ovaj mjesec, informirao je, prestaje raditi tvrtka Aktiv obuća iz Virovitice, koja je zapošljavala oko 60 radnika. M.K.

Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

Najčitanije iz rubrike