Crna kronika
KUJICA MRVICA JE HEROJ

Lajanjem probudila vlasnicu i spasila ju od sigurne smrti
Objavljeno 13. veljače, 2018.

Zahvaljujući kujici Mrvici, Jelena Krasnić (69) izišla je iz kuće u plamenu u Ulici Stjepana Radića 106 u Čepinskim Martincima bez ogrebotine. Naime, u ponedjeljak poslije 3 sata kuća je već bila puna dima, a Mrvica je glasno lajala i tako probudila svoju vlasnicu, spasivši ju od sigurne smrti.

- Osjetila sam da me nešto guši i da teško dišem, ali me Mrvica probudila. Kad sam otvorila oči, shvatila sam da je soba puna dima. Zgrabila sam Mrvicu i iznijela je iz kuće. Odmah sam nazvala vatrogasce - priča Jelena Krasnić. Vatrogasci DVD-a Čepin javili su se na Jelenin poziv u 3.28 sati. Već za četiri minute četiri vatrogasca jurila su u Čepinske Martince s jednim vozilom. Vlasnica ih je dočekala ispred kuće iz koje je kroz prozore sukljao gust dim.

- Dočekala nas je starija žena i kada sam ju upitao ima li još koga u kući, činilo se kao da je još neka osoba u kući, no pričala je o psu. Uputila me je u kojoj sobi je izbio požar, te mi rekla da ju je probudio pas koji je s njom 13 godina. Soba u kojoj je požar izbio dvije sobe je dalje od one gdje je žena spavala, no da je nije pas probudio, vjerojatno ne bi dobro prošlo, jer bi se požar proširio - kazao nam je Tomislav Nađ, zamjenik zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čepin. Vatrogasci su uz gašenje požara krenuli i u potragu za Mrvicom, za koju se vlasnica uplašila kamo je otišla.

- Pronašli smo ju vani, pa sam ju držao u krilu jer smo pokušavali shvatiti zašto šepa. Kasnije se sama vratila u kuću na krevet - kazao je Nađ. Nakon očevida bit će poznat točan uzrok izbijanja požara.

Sandra LACIĆ
OSTALA BEZ STRUJE

Ionako trošna, kuća u kojoj živi Jelena Krasnić sada je dodatno uništena. U prostoriji u kojoj je požar izbio urušio se dio stropa, cijela kuća je zadimljena, prozorska stakla su popucala, a ostala je i bez struje.

- Vatra je zahvatila neke instalacije i sad nemam struje. Živim od 1100 kuna mirovine i nemam novca za popravak - kazala je Jelena. Hitno joj treba pomoć električara da bi ponovno dobila struju, kao i pomoć oko nabave i ugradnje stakala u prozorska okna, jer, kako sama kaže, prozori su tu kakvi-takvi, ali stakala nema pa je hladno. Ako netko želi pomoći, može otići izravno na adresu Jelene Krasnić ili ju nazvati na broj telefona 0919149813.

Možda ste propustili...

UHIĆEN DVOJAC OSUMNJIČEN ZA POKUŠAJ UBOJSTVA

Upucali ugostitelja u Slavonskom Brodu pa pobjegli u Zagreb

U PROMETNOJ NESREĆI NA ĐAKOVAČKOJ ZAOBILAZNICI

Poginula mlađa ženska osoba iz Đakova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana