Crna kronika
ZAGREB: STRUJNI GA UDAR POŠTEDIO

Ukrao 27 naponskih kabela s vagona
Objavljeno 12. veljače, 2018.

ZAGREB

Zagrebačka policija uhitila je 29-godišnjeg muškarca osumnjičenog za 27 krađa kabela i dvije krađe u pokušaju, na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, čime je počinjena šteta od oko 295.000 kuna, priopćeno je u subotu iz policije. Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je 29-godišnjak krađe počinio u ožujku, kolovozu, rujnu, listopadu, studenom i prosincu 2017. te u siječnju i veljači ove godine s vagona na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, na Trgu kralja Tomislava.

Ondje je ukrao naponske kabele u vlasništvu poduzeća iz Zagreba, ukupno 28 kabela različitih dužina, a dva je pokušao otuđiti. Ukupna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 295.000 kuna, navode iz Policijske uprave zagrebačke. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je 29-godišnjeg muškarca predala pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako neslužbeno doznajemo, mladi se kradljivac zbog plijena, unatoč opasnosti od mogućeg strujnog udara, penjao na vagone! Lopov je imao sreće, no 14-godišnjak koji se početkom siječnja popeo na vagon zbog snimanja selfija, nije. Ova se tragedija dogodila na Zapadnom kolodvoru Zagreb. Zbog strujnog udara dječak je doslovce izgorio, a njegov je vršnjak svjedočio stravičnoj tragediji.H

VELIKA OPASNOST OD TRAGEDIJE

Opasnost od strujnog udara koja prijeti pri penjanju na vagone velika je. U željezničkome prometu električna se energija osim za vuču vlakova koristi i za napajanje raznih komunikacijskih i signalno-sigurnosnih sustava. Zbog toga se električni vodovi nalaze posvuda, ne samo na elektrificiranim prugama. Električni vodovi iznad vagona “živi” su i opasni jer imaju izrazito visok nazivni napon, od 25.000 V te jakost struje pri kratkim spojevima doseže nekoliko tisuća ampera.

Možda ste propustili...

VOZI BEZ DOZVOLE VEĆ 16 GODINA

Policija tražila zatvor, sutkinja ga pustila

SJEDIO UZ PRUGU KOD BELOG MANASTIRA

Putnički vlak usmrtio 72-godišnjeg muškarca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana