Crna kronika
VATROGASCI NA TERENU

Gasili dimnjak, kuću u dvorištu i motor vozila
Objavljeno 12. veljače, 2018.

Operativno dežurstvo Javne profesionalne vatrogasne postrojbe (JPVP) Grada Osijeka u subotu u 7.08 sati dobilo je dojavu da gori automobil u Školskoj ulici u Bilju. Na intervenciju je odjurilo šest vatrogasaca s jednim vozilom.

Dolaskom na mjesto intervencije u 7.16 sati, vidjevši da ispred kuće gori automobil, odmah smo počeli gašenje i hlađenje nastalog požara vodom. Kako je požar izbio na motoru vozila, nakon gašenja i hlađenja, termokamerom smo pregledali žarišta požara te ih do kraja ohladili. U automobilu nije bilo plinske instalacije ni drugih zapaljivih i eksplozivnih sredstava. U požaru je osobni automobil oštećen – doznajemo iz JPVP-a Osijek.

Zbog visoke temperature nastale od požara, sredina poklopca motora (prednja “hauba”) jednostavno se istopila! Točan uzrok požara, kao i visina materijalne štete znat će se nakon završetka očevida protupožarnog inspektora.

Također u subotu, našički su vatogasci oko 20.10 sati, odjurili na intervenciju nakon što su dobili dojavu da je došlo do požara u obiteljskoj kući u Našicama. Na mjesto intervencije odmah je upućena dežurna smjena Javne vatrogasne postrojbe Našice s jednim navalnim vozilom. Iako je iz dimnjaka izbijala vatra, požar dimnjaka brzo je ugašen, a intervencija je završena oko 21.10 sati. 

- U ovim hladnim noćima pripazite na sebe, svoje bližnje i svoje domove! – upozorili su našički vatrogasci.

Kako doznajemo iz Županijskog centra 112 Vukovar, istoga dana u 20.41 sat pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Ilok gasili su požar na objektu u svom mjestu. Visina materijalne štete znat će se nakon očevida protupožarnog inspektora. Ozlijeđenih osoba, srećom, nije bilo.

Sandra LACIĆ

šteta velika

OD VRELINE SE ISTOPILA “HAUBA”

REDOVITO ČISTITE DIMNJAKE

Iz policije podsjećaju građane da redovito čiste dimnjake te da to povjere ovlaštenim osobama. Usto, dimnjak treba obavezno odmah očistiti ako dobro “ne vuče” te kada se u prostoriji glatke površine orošavaju - vlaže, jer je moguće da se radi o vraćanju dimnih plinova. Neuobičajeni mirisi u prostoriji također mogu biti povezani s dimnjakom.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NIJE IMAO ČIME UGASITI VATRU NA SVOJOJ KUĆI

Izgorjeli krov i dio kuće, jer je voda u selu isključena zbog gradnje vodovoda

2

DETALJI UKINUTE PRESUDE ZA UBOJSTVA U HOTELU TURIST

Viši sud smatra da je sud u Osijeku previše vjerovao "pouzdaniku"

3

PLATILI PO 3000 KUNA KAZNE

Zaustavljeni prebrzi vozači na A3