Svijet
UBOJSTVO OLIVERA IVANOVIĆA

Zbog propusta u istrazi uhićena dva kosovska policajca
Objavljeno 12. veljače, 2018.

Dva pripadnika kosovske policije privedena su zbog propusta u osiguravanju dokaza u svezi s ubojstvom Olivera Ivanovića, predsjednika Građanske inicijative Sloboda, demokracija, pravda. Podsjetimo, Ivanović je ubijen 16. siječnja na sjeveru Kosovske Mitrovice, gdje su naseljeni isključivo Srbi. Kosovska policija nije objavila identitet uhićenih policajaca, no naveli su kako su uhićeni jer “nisu na vrijeme valjano osigurali mjesto na kojemu je ubijen Ivanović, te nisu poduzeli i druge radnje kojima je donekle otežana istraga njegova ubojstva”.

Nalog za uhićenje dvojice kosovskih policajaca izdao je tužitelj Osnovnog tužiteljstva Kosovske Mitrovice, koji vodi istragu Ivanovićevog ubojstva Ivanovića, a potpredsjednica Ivanovićeve stranke, Ksenija Božović rekla je agenciji Srna kako su upozoravali, a to i dalje čine, “na niz propusta u istrazi”.

- Upozorili smo kako je neprihvatljivo da je policajac, koji je odmah nakon ubojstva Ivanovića došao na mjesto događaja, obavijestio nas iz SDP-a da je Ivanović doživio srčani udar umjesto da je ubijen. Tek nakon pola sata postavljena je žuta vrpca i zabranjeno kretanje ulicom u kojoj je ubijen Ivanović – kaže Ksenija Božović, dodajući kako je odmah obavijestila kosovsku policiju o tome, ali nije bilo reakcije.

Posredovanjem ureda Eulexa u Beogradu, Priština je u subotu Ministarstvu pravosuđa dostavila dokumentaciju u svezi s ubojstvom Olivera Ivanovića. Dokumentacija sadrži obdukcijski nalaz i zapisnik s očevida i bit ćé proslijeđena Tužiteljstvu za organizirani kriminal, javljaju mediji u Srbiji.

Tužiteljstvo za organizirani kriminal zatražilo je još na dan Ivanovićeva ubojstva u Kosovskoj Mitrovici da mu kosovske vlasti dostave kopije zapisnika očevida, fotodokumentaciju, skice mjesta zločina, kao i sve druge podatke koji mogu imati značenje u rasvjetljavanju ovog zločina. M.Flego

Možda ste propustili...

HASAN ROHANI O 40. GODIŠNJICI ISLAMSKE REVOLUCIJE

Iran će pobijediti američku “urotu”

U BRITANSKOM PARLAMENTU BREXIT BI OPET MOGAO "PASTI"

May prijeti još jedan poraz

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HRVATI I BOŠNJACI TRAŽE I SVOJE IME U NAZIVU ENTITETA

Dodik: Imenu Republike Srpske dodajemo "Zapadna Srbija"

2

KUBANSKA VOJSKA IZRAZILA POTPORU PREDSJEDNIKU MADURU

Gazprombank zamrznuo račune Venezueli

3

NOVE TENZIJE U POLJSKO-IZRAELSKIM ODNOSIMA ZBOG RUŽNIH IZJAVA

Poljski premijer otkazao posjet