Sport
"PETARDA" HAJDUKA U VINKOVCIMA

Ohandzine majstorije
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Nogometaše Hajduka u Vinkovcima na stadionu Cibalije dočekao je travnjak koji je, s obzirom na sve okolnosti, bio u zadovoljavajućem stanju. Na kraju su se na njemu puno bolje snašli gosti. Posebno u drugom poluvremenu, kada je briljirao sjajni Franck Ohandza, koji je u nastavku postigao dva pogotka, a još je sudjelovao kod druga dva koje je Hajduk postigao u drugom poluvremenu.

Kordićevi promašaji

Oba su trenera u utakmicu krenula otvorena sa željom da što prije postignu vodstvo. Za razliku od nekih prijašnjih utakmica u ovom susretu su Vinkovčani od prve minute krenuli hrabro i otvoreno prema vrataru Letici i prvi su ozbiljno zaprijetili. U drugoj se minuti Kordić u odlučujućem trenutku malo sapleo i odlična prilika otišla je u nepovrat. Hajduk je zaprijetio kada je glavom iz neposredne blizine preko gola loptu poslao Caktaš. Ponovo je pred gostujućim vratima Kordić u velikoj prilici, koju mu je priredio Karamarko odličnim proigravanjem, ali se Kordić i ovaj put obrukao šutom pokraj vrata. Kako treća nije sreća pokazala je prilika Kordića u 26. minuti kada je Plum iz slobodnog udarca poslao loptu pred gol, a Kordić glavom umalo postiže pogodak, ali ovaj put je Letica bio krivac što pogodak nije postignut. Pogodak nije htio nogometaše Cibalije, ali zato su mrežu zatresli nogometaši Hajduka. U 40. minuti nakon izvedenog slobodnog udarca Bašića koji je poslao loptu na drugu vratnicu, odakle je ona vraćena pred vrata, a u gužvi se najbolje snašao Said.

Potop

I u drugo poluvrijeme obje momčadi ulaze otvoreno i opet Cibalia prva stvara bolju priliku, ali se pred vratima Letice najbolje nije snašao Dabro. Cibalia je pritisnula Hajduk, a onda je sijevnula kontra Splićana koji preko brzonog Ohandze i mirnog realizatora Caktaša povećava prednost. Hajduk sve bolje kontrolira igru i brzim izlascima prema vratima Brkića stvara odlične prilike za pogodak. Nakon prve sljedeće kontre Hajduk povećava vodstvo na 3:0, a realizator je bio Nijemac Fomitschow, koji "bombom" s nekih 14 metara pogađa prvi kut Brkićeva gola. U sljedećoj kontri sve je sam napravio najbolji igrač utakmice Ohandza, koji je prvo izmiješao obranu Cibalije, a onda fantastičnim šutom pod gredu svladao nemoćnog Brkića. Svoju odličnu igru Ohandza je zapečatio još jednim odličnim pogotkom, na prsa je primio loptu i onda iz okreta pogodio suprotni donji kut Brkićeva gola.

Antun GRGIĆ

VINKOVCI - Stadion HNK Cibalia. Vrijeme oblačno. Teren dobar. Gledatelja: 3196. Sudac: Mario Zebec 6 (Varaždin). Strijelci: 0:1 Said (40), 0:2 Caktaš (61), 0:3 Fomitschow (69), 0:4 Ohandza (76), 0:5 Ohandza (80). Žuti kartoni: Plum, (Cibalia), Caktaš, (Hajduk). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: FRANCK OHANDZA (HAJDUK)

CIBALIA

0(0)

Brkić 5, Karamarko 5,5, Ikić 5, Peričić 5, Rubić 5, Muženjak 5, Plum 5, Kordić 5,5 (od 81. Mlakić-), Vitaić 5 (od 70, Mrdeša-), Tomašević 5, Dabro 5 (od 70. Galić-).

HAJDUK

5(1)

: Letica 7, Juranović 6,5, Nižić 6.5, Lopez 7, Fomitschow 7, Radošević 7, T. Bašić 7,5, Caktaš 7 (od 65. Hamza-), Savvas 6,5, Said 7 (od 81. Almeida-), Ohandza 8 (od 84 Šego-).

0:1

Slobodan udarac izveo je Bašić i nabacio na drugu stativu, odakle je vraćena pred gol gdje se najbolje snašao Said i ubacio loptu u nebranjeni dio mreže.

0:2

Od sredine igrališta loptu je povukao Ohandza i vukao je do pred šesnaesterac Cibalije te onda uposlio slobodnog Caktaša koji mirno šalje loptu u mrežu.

0:3

Obrana Cibalije reagirala je krajnje mlako, pa su igrači Hajduka lako kontrolirali loptu unutar šesnaesterca. Loptu je na kraju Ohandza proslijedio do Fomitschowa, koji je bombom s nekih 14 metara pogodio između vratara Brkića i vratnice.

0:4

Obranu Cibalije promiješao je Ohandza i onda kada se oslobodio fantastičnim šutom pod gredu povećao vodstvo Hajduka.

0:5

Ohadnza je primio loptu na prsa i onda iz okreta fantastičnim šutom pogodio suprotni donji kut Brkićevih vrata.

Možda ste propustili...

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike