Sport
NAJBOLJI SPORTAŠI SLATINE

Una Maravić, Filip Grahovac i hrvači(ce)
Objavljeno 11. veljače, 2018.

U prepunoj dvorani Hrvatskog doma Zajednica športskih udruga grada Slatine organizirala je svečanost proglašenja najboljih sportaša i sportskih ekipa grada Slatine u 2017. godini. Najboljom momčadi proglašen je Hrvački klub Slatina, koji je prošle godine ostvario odlične rezultate u svim uzrastima. Respektabilni broj od čak 126 hrvačica i hrvača sudjelovao je na 52 natjecanja, na prvenstvima države, međunarodnim natjecanjima, a osvojili su 311 medalja. Klub ima i 13 državnih prvaka u različitim uzrastima, a jedna hrvačica i sedam hrvača nastupili su za državnu reprezentaciju.

Najbolja ženska ekipa također je Hrvački klub Slatina – ženska ekipa, čije su djevojčice i kadetkinje posljednjih nekoliko godina ekipne prvakinje Hrvatske, a pet njegovih članica pojedinačnim je prvakinjama Hrvatske za 2017. Veronika Vilk nastupila je za državnu reprezentaciju na Otvorenom prvenstvu Austrije, gdje je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju.

Iz istoga kluba dolazi i Filip Grahovac, najuspješniji sportaš prošle godine. Mladi član Hrvačkoga kluba Slatina u devet godina svoje hrvačke karijere sjajnim je nastupima osvojio brojne medalje na državnim i međunarodnim natjecanjima. Prošle godine bio je najuspješniji član seniorske momčad kluba, koja je osvojila treće mjesto u Prvoj hrvatskoj hrvačkoj ligi. U dresu hrvatske reprezentacije Filip Grahovac nastupio je na tri međunarodna natjecanja.

U konkurenciji sportašica najuspješnija bila je Una Maravić iz Taekwondo kluba Slatina, koja trenira već deset godina, a u posljednjih nekoliko godina osvojila je gotovo sve turnire i prvenstva na kojima je nastupila. Prošle godine Una je postala seniorska i juniorska prvakinja Hrvatske u ITF taekwondou. Osvojila je prvo mjesto i titulu najbolje natjecateljice Svjetskog kupa u Budimpešti u kick boxingu u disciplini light contact kategorije do 60 kg i treće mjesto u disciplini semi contact. Juniorska je pobjednica Europskog kupa u kickboxu u disciplini light contact do 60 kg.

Posebna priznanja za iznimno uspješne rezultate u mlađim kategorijama dobili su Rukometni klub Slatina – kadeti, NK Slatina – U14, ŽRK Slatina – djevojčice te mlađe kategorije Atletskog kluba Slatina, Hrvačkog kluba Slatina, Streljačkog kluba Miholjac iz Gornjeg Miholjca i Taekwon-do kluba Slatina.

Svim nagrađenima čestitao je predsjednik gradske Zajednice športskih udruga Davor Butorac te zahvalio svim donatorima, a posebno Gradu Slatini. Slatinske sportaše pozdravio je i gradonačelnik Denis Ostrošić, koji je izrazio posebno zadovoljstvo zbog velikog broja mladih u sportskim klubovima. P.Žarković

Možda ste propustili...

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike