Sport
PORAZ OSJEČKIH ODBOJKAŠICA

Dvosatno mučenje sa zasluženim krajem
Objavljeno 12. veljače, 2018.

Loš start odbojkašica Osijeka u 2. skupini Superlige, koja razigrava za poredak od 5. do 8. mjesta, a to znači i za ostanak u elitnoj konkurenciji. Napravio je Osijek veliki kiks odmah na startu te borbe, koja će očito biti grčevita i puna neizvjesnosti. Domaći poraz od Poreča te prikazana igra ne daju ni najmanji razlog za optimizam. Ono što su igračice Branislava Franića pokazale protiv gošća iz Istre bilo je ispod superligaške, pa čak i prvoligaške razine.

Dva sata gledali smo mučenje na parketu domaćeg sastava, istog onog koji je u prvom dijelu sezone Porečankama u Gradskom vrtu poene davao na kapaljku. Očekivala se slična priča i ovaj put, ali već je uvodni dio dvoboja pokazao da domaće nisu u utakmici onako kako bi to trebale biti. Gubitak prvog seta stoga ih je trebao otrijezniti. U jednom trenutku izgledalo je da će se stvari početi odvijati planiranim tijekom. U drugom je setu Osijek imao 17:12, potom 22:18, ali ni to nije bilo dostatno da se dođe do poravnanja. Gošće su koristile sve poklone domaćina, predvođene raspoloženom Lenom Burilo povele su 2:0, a u trećem je Poreč imao i visokih 8:17. Gledatelji su već u tim trenucima polako počeli napuštati tribine, a onda je Osijek nakratko pokazao kako je to trebalo izgledati većim dijelom ovog dvoboja. Veliki se minus dostigao, potom i prestigao i protiv svih prognoza ušlo se u četvrti set. No, umjesto da ih dobiveni treći podigne, domaće su nastavile po starom, a Porečanke toliku količinu poklona i loših rješenja domaćina jednostavno nisu mogle ne uzeti i osvojiti tri boda, koja bi Osječankama u konačnici mogla itekako nedostajati.

- Ne znam kako da opravdamo ovo izdanje. Ništa nije funkcioniralo, počevši od prijma pa do organizacije, bili smo cijelo vrijeme u lošem ritmu. Djelovale smo umrtvljeno, bezvoljno, a tako ne možeš do bodova. Ovi su bili itekako važni, sada ih treba negdje nadoknaditi, a s ovakvom igrom se nemamo pravo tomu i nadati. No, morat ćemo zepeti ako želimo zadržati superligaški status - svjesna je loše situacije kapetanica osječkog broda, Ivana Grubeša.

Ona i njezine suigračice imale su loših izdanja tijekom dosadašnjeg dijela sezone, ali ovo posljednje doista je bilo uvjerljivo najgore. Ono je upalilo i zvono na uzbunu, te ako se nešto ne promijeni, superligaška se ženska odbojka od sljedeće jeseni neće gledati i igrati u gradu na Dravi. N. Benčina

OSIJEK1
POREČ3

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 150. Suci: Pišćak (Vinkovci) i Dubac (Osijek).

OSIJEK: Žulj, Babić, Sučić, Štebih, Grubeša, Krivić, Grahovac, Bilić, Gadžić, Zirn, Miličević.

POREČ: Vranjanin, Bratković, Fatorić, zahirović, Grbavica, Licul, Burilo, Todorović, Makovac, Levak, Nikačević, Čosić.

REZULTAT PO SETOVIMA: 21:25, 23:25, 27:25, 21:25

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike