Svijet
TRAGEDIJA KOD MOSKVE

U padu zrakoplova poginula 71 osoba
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Svih 65 putnika i šest članova posade poginulo je prilikom pada putničkog zrakoplova Saratov Airlinesa An-148. Nesreća se se dogodila u nedjelju nešto prije podneva.

Zrakoplov je nestao s radara odmah nakon polijetanja iz moskovske zračne luke Domodjedovo i srušio se 48 kilometara dalje u Podmoskovlju, u blizini sela Argunovo, izvijestilo je rusko ministarstvo za izvanredne situacije. I prije vijesti o nestanku zrakoplova, mještani Argunova pozvali su policiju nakon što su čuli snažnu ekspoloziju. Nekoliko mještana probilo se do mjesta pada gdje su vidjeli dijelove zrakoplova koji su bili razbacani po nekoliko stotina metara. Ubrzo je helikopterima Mi-8 došao spasilački tim, no preživjelih u padu zrakoplova nema. Policija i vojska udaljile su mještane i ogradile područje pada kako bi mogao početi očevid tragedije koja je odnijela 71 ljudski život. Trenutni fokus istražitelja je pronalaženje crne kutije.

Prema pisanju ruskih medija, zrakoplov An-148 bio je star osam godina i osim povezivanja ruskih zračnih luka bio je korišten i u međunarodnim letovima. Zrakoplov je iz Domodjedova poletio prema gradu Orsku na jugu Rusije uz granicu s Kazahstanom. Tragediju je potvrdio i glasnogovornik Ruske agencije za zračni prijevoz. “Zrakoplov je poletio u 11.21 sat i s radara je nestao nekoliko minuta nakon polijetanja. Komunikacija je izgubljena u okrugu Ramensky u moskovskoj regiji”, rekao je glasnogovornik. Još uvijek se ne zna što je izazvalo nesreću. Rusko ministarstvo prometa razmatra nekoliko mogućih uzroka, uključujući loše vremenske uvjete i pogrešku pilota, navodi agencija Interfax.M.Bugarić

Zrakoplov je s radara nestao nekoliko minuta nakon polijetanja

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike