Osijek
48. SLAVONSKO SIJELO STD-A „PAJO KOLARIĆ“

Škugor: Dogodine Sijelo dvodnevna manifestacija
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Broj gostiju koji svake godine pristižu na Slavonsko sijelo u organizaciji Slavonskog tamburaškog društva „Pajo Kolarić“ uskoro će premašiti kapacitet Studentskog centra Osijek. Držeći se tradicije održavanja Sijela upravo u STUC-u, predsjednik je Društva Denis Škugor sa zadovoljstvom, na 48. Slavonskom sijelu održanom ove subote, najavio lijepu vijest za sve ljubitelje ove manifestacije:

- Sljedeće godine želimo da se Sijelo održava dvije večeri, u petak i u subotu, baš kao što je to bilo ranije. Vidite da je STUC postao malen za sve goste, a ove godine sa zadovoljstvom mogu reći da ih je 460 – poručio je Škugor, dodajući da je ta tradicionalna manifestacija privukla i gradišćanske Hrvate, bilo ih je i iz Švicarske, Njemačke, ali i iz svih dijelova Hrvatske. Dakako, Sijelo je privuklo najveći broj Šokaca koji su se i ove godine potrudili urediti najduži, odnosno najljepši stol, ali i odjenuti što ljepšu nošnju – mušku, žensku i dječju, a nagrade su podijeljene u svim spomenutim kategorijama. Prisutne je zabavljao Tamburaški sastav Ravnica, kojima je prethodio juniorski tamburaški orkestar STD-a “Pajo Kolarić”. Uz zvuke je tamburice Sijelo potrajalo do ranih jutarnjih sati, a jednako su u raznim kolima plesali stariji i mlada generacija. Da mladi iz godine u godinu poštivaju tradiciju, prepoznao je i Grad Osijek te je poklonio nagrade za dječje nošnje, a na čemu je predsjednik Škugor zahvalio dogradonačelniku Borisu Piližoti, koji nije propustio 48. Slavonsko sijelo.

- Kao rođeni Slavonac podupirem ovakve manifestacije i drago mi je da je Sijelo odraz onoga što čuvamo i gajimo u Slavoniji, a to su narodni običaji i glazba cijele Šokadije. Drago mi je vidjeti da veći dio današnjih gostiju čini mlađa populacija. Grad podupire ovakve manifestacije, kao i sve one kojima se čuvaju tradicija i običaji – rekao je Piližota. M. Mihelić

POSEBNA NAGRADA VESNI MORES

Uz brojne nagrade, jedna je ipak bila posebna, a dobila ju je dugogodišnja tajnica Društva Vesna Mores.

- Gospođa Mores dobila je nagradu za 40 godina članstva u STD-u “Pajo Kolarić”. Sa zadovoljstvom smo joj uručili poklon-bon, butelju vina i još neke slavonske sitnice – rekao je Škugor.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana