Crna kronika
VATROGASNA INTERVENCIJA U ANTUNOVCU

Izgorio krov i 300 bala slame, svinje spašene
Objavljeno 10. veljače, 2018.

ANTUNOVAC

Plamena buktinja progutala je u petak ujutro pomoćne prostorije u Ulici Hrvatske Republike 40 u Antunovcu. Dojavu o požaru osječki su vatrogasci dobili u 8.32 sata. Već za 13 minuta profesionalni su vatrogasci stigli na mjesto intervencije i zatekli krovište zidanog štaglja u razbuktaloj fazi požara.

- Unutar prostorije bili su svinjci te smo izvukli dvije svinje. Brzom intervencijom spriječeno je širenje požara na građevinski objekt pokraj te širenje požara na traktor i pomoćne priključke koji su se nalazili unutar zapaljenog objekta. Nakon lokalizacije i gašenja dežurstvo i raščišćavanje preuzeli su članovi DVD-a Antunovac. U požaru je oštećen štagalj veličine 32 četvorna metra, a izgorjelo je ili je oštećeno i 11 pari krovnih greda rogova, oko 80 četvornih metara krovišta te 300 bala slame - doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

U gašenju požara u Antunovcu sudjelovalo je devet osječkih profesionalnih vatrogasaca koji su na intervenciju odjurili s dva vozila.

- Pripadnici DVD-a Antunovac priključili su se akciji gašenja požara u 9.06 sati. Odmah nakon zaprimljene dojave uputili smo pripadnike JPVP-a Osijek na intervenciju, izvan svog područja djelovanja, znajući da lokalni DVD to ne može odraditi u roku i na način koji zahtijevaju takve intervencije - kazao je Pero Čeman, zapovjednik JPVP-a Osijek.

U intervenciji su sudjelovala i tri pripadnika antunovačkog DVD-a koja su izišla na teren s jednim vozilom.

Sandra LACIĆ
UTVRĐEN UZROK POŽARA U PODRUMU KUĆE U RETFALI

Policija je u četvrtak prijepodne obavila očevid u podrumskim prostorijama obiteljske kuće u Snježničkoj ulici u Osijeku u kojima je dan prije izbio požar. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog propuštanja plina na plinskoj rampi peći za centralno grijanje u podrumu. Plin se zapalio i došlo je do prenošenja i širenja požara na gorive materijale u blizini peći. Potpuno je opožarena prostorija u zapadnom dijelu podruma, prostorija s alatom u sjevernom dijelu podruma, dok je u garaži došlo do začađenja. Materijalna šteta naknadno će se utvrditi, a policija nastavlja rad na utvrđivanju okolnosti izbijanja požara.

istraga

UZOK POŽARA UTVRDIT ĆE SE OČEVIDOM

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike