Sport
OSIJEK - DINAMO

Zoran Zekić: Želim da naši
navijači budu ponosni na nas
Objavljeno 10. veljače, 2018.

Vezani članci

MARIO CVITANOVIĆ, TRENER DINAMA

U ovom trenutku zanima me samo Osijek

DOGODILO SE 10. VELJAČE

Pušićeva minijatura za rušenje Dinama

Izazovniji nastavak prvenstva nogometaši i navijači Osijeka nisu mogli zamisliti. Na proljetnoj premijeri u Gradskom vrtu gostovat će lider prvenstva, zagrebački Dinamo.

Modri su jesen zaključili s velikom bodovnom prednošću nad konkurencijom, čak tolikom da mnogi misle kako je pitanje državnog prvaka već riješeno. No Osijek je prvi kojem se nudi mogućnost kompromitiranja takvih teza. Nema dvojbe da je pojedinačna kvaliteta na strani Dinama, ali ima Osijek svoje adute. Ove sezone pokazao se žilavim suparnikom nepobijeđenim Zagrepčanima. Štoviše dvaput ih je imao na konopcima, ali su se nekako uspjeli izvući i izbjeći nokaut. Dakle, može Osijek protiv Dinama, ali za pobjedu koju sanjaju navijači i igrači trebat će se poklopiti neke stvari.

Zekić ohrabren

Dinamovi jesenski rezultati moraju se uvažavati jer ih nitko nije uspio svladati. Međutim, svakoj seriji dođe kraj, a Osječani vjeruju kako baš oni mogu biti ti koji će stati na rep Cvitanovićevoj momčadi. Uz to, ne kaže se uzalud da je svaki početak težak. Utakmice na startu uvijek sa sobom nose dosta nepoznanica jer momčadima nedostaje onog pravog natjecateljskog ritma, a to svakako smanjuje razlike u kvaliteti. Obično u njima na štih dolazi ona momčad koja je tog dana trkački i mentalno bolja. Pritisak bi morao biti na Dinamu i to bi mogla biti Osijekova prednost.

- Način na koji je momčad trenirala prošlog tjedna baš me ohrabrio. Tijekom pripremnog razdoblja nismo baš bili top, ali uvjeren sam kako ćemo na premijeri biti pravi. Neću se upuštati u rezultatske prognoze ili velika obećanja. Želim samo da svi kojima je Osijek u krvi nakon utakmice budu ponosni na nas i način na koji smo igrali. Očekujem pristojan broj gledatelja na stadionu, koji će vidjeti dobru utakmicu, pogotovo s naše strane - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Dobrog je raspoloženja, što nije baš često kod njega. Očito su se posljednjeg tjedna na treninzima događale dobre stvari. Raspored koji Osijek ima na startu drugog dijela sezone ne nudi mu mogućnost polaganog hvatanja ritma. Prvo Dinamo, a onda i branitelj naslova Rijeka, to su utakmice koje traže nadilaženje objektivnih mogućnosti ako osječka momčad želi pobjede u tim susretima.

- Možda je za nas i bolje što odmah imamo tako izazovne utakmice. Zbog toga smo na pripremama i birali teške suparnike, kako bismo se dobro pripremili za ovo što nas čeka na startu. Morat ćemo odmah biti pravi, a ako ostvarimo dobre rezultate bit će to odličan zalet za nastavak proljeća - smatra Zekić.

Ejupi kreće

Dinamo je, naravno, snimljen uzduž i poprijeko. U osječkom taboru pozorno su se pratile pripremne utakmice modrih.

- Pokazali su puno dobrih stvari u tim utakmicama, ali i neke određene slabosti, koje ćemo pokušati iskoristiti. Međutim, ne bih se previše bavio Dinamom. U susretima s takvim momčadima iznimno je važno vjerovati u sebe. Biti drzak i hrabar. Drukčije ih je nemoguće pobijediti - smatra Zekić.

Što se momčadi tiče, stanje nije idealno. Kapetan Borna Barišić nije spreman za nastup. Na lijevog beka opet će Petar Bočkaj, koji sigurno zbog toga neće otvoriti šampanjac, ali iz te kože se ne može.

- Borna duže već osjeća probleme, odlučili smo ga izostaviti više zbog opreza, jer uvjeti koji će vladati na terenu mogli bi mu samo pogoršati ozljedu. Bolje neka se izliječi i bude posve spreman do Rijeke, nego da riskiramo pa da ga izgubimo za duže vrijeme. Općenito, ovisno o tome kakav će biti teren, riješit ću i posljednje sitne dvojbe koje imam oko sastava - otkriva Zekić.

Jednu je, čini se, riješio. U vrhu napada bit će - Muzafer Ejupi. Tijekom priprema ni Ejupi ni Marić nisu baš briljirali, a Zekić se, prirodno, odlučio za iskusnijeg i već iskušanog Ejupija.

- Kada slažem momčad, uvijek razmišljam i o tome tko nam može ulaskom s klupe donijeti promjenu ritma ako bude bilo potrebno. No to su već sekundarne stvari. Svi koji budu igrali trebaju biti svjesni kako su se ljudi zaželjeli nogometa i zato, krenuli otpočetka ili ušli s klupe, od njih se očekuje da pruže svoj trenutačni maksimum - poručuje na kraju trener bijelo-plavih.

I to je to. Dosta priče, u subotnje poslijepodnje valja s riječi prijeći na djela...

Dalibor KELER

OSIJEK-DINAMO

Početak: subota, 17 sati

Malenica Livaković Grgić Stojanović Škorić Benković Barać Lešković Bočkaj Lecjaks Mioč Doumbia Mudražija Ademi Grezda Moro Hajradinović Soudani Lopa Olmo Ejupi Gavranović

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 17.500

Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina)

21. kolo

PETAK

Inter Zaprešić - Slaven Belupo

SUBOTA

l 15 sati

Rijeka - Istra 1961

l 17 sati

Osijek - Dinamo

NEDJELJA

l 15 sati

Cibalia - Hajduk

l 17 sati

Lokomotiva - Rudeš

OSIJEK – DINAMO
816195660:178

Tablica

1.Dinamo 20 15 5 0 45:13 50 2.Hajduk 20 11 5 4 39:22 38 3.Osijek 20 9 9 2 32:19 36 4.Rijeka 20 11 2 7 38:18 35 5.Inter 20 7 5 8 26:34 26 6.Lokomotiva 20 6 5 9 20:29 23 7.S.Belupo 20 5 6 9 15:22 20 8.Istra 1961 20 4 4 12 17:30 17 9.Cibalia 20 5 2 13 23:42 17 10.Rudeš 20 2 6 12 19:43 12

Barišić

KAPETAN ĆE PRESKOČITI DINAMO

PODRŠKA UDRUZI ZA DOWN SINDROM

Na travnjak stadiona Gradski vrt, uoči početka utakmice Osijek – Dinamo, igrači obiju momčadi ponovno će (kao i u prethodnim međusobnim ogledima) izići u majicama kojima će iskazati podršku djelovanju Udruge za Down sindrom Osječko-baranjske županije i grada Osijeka. Udruga je osnovana inicijativom roditelja djece s Down sindromom i djeluje više od deset godina. Cilj joj je bolja informiranost o tom sindromu, teškoćama koje nosi, izazovima koji očekuju obitelj, kao i podrška šire zajednice.

UVERTIRA u Portanovi

„Zagrijavanje“ za derbi između Osijeka i Dinama u subotu će biti u TC Portanova, i to od 10 do 15 sati. Posjetitelji će imati prigodu osvojiti besplatne ulaznice, skrivene u shopping centru, učlaniti se u Bijelo-plavi navijački klub i osigurati svoje polugodišnje ulaznice za sve utakmice osječkog prvoligaša.

Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike