Regija
MINISTRICA KULTURE U SLATINI

Ustanovama kulture dolazi 800.000 kuna
Objavljeno 10. veljače, 2018.

SLATINA

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u pratnji suradnika posjetila je Virovitičko-podravsku županiju. Posjet je počeo u Slatini, gdje je izaslanstvo Ministarstva kulture zajedno sa županom Androvićem i njegovim zamjenicima te s gradonačelnikom Slatine Denisom Ostrošićem i njegovim suradnicima posjetilo slatinski Zavičajni muzej, župnu crkvu sv. Josipa, Pučko otvoreno učilište i Gradsku knjižnicu i čitaonicu. Nakon obilaska Slatine ministrica Obuljen Koržinek nastavila je obilazak županije posjetom Suhopolju i Virovitici.

– Ove godine dobili smo 200.000 kuna za investicijske radove u muzeju, kojima ćemo urediti preostale prostore u prizemlju zgrade, što bi značilo završetak investicijskih radova - rekla je ravnateljica Zavičajnog muzeja Dragica Šuvak, koja je gostima predstavila stalni postav muzeja.

Gradonačelnik Denis Ostrošić dodao je da će i drugi dio zgrade u kojoj se nalazi Muzej biti priveden svrsi, gdje će prostor dobiti Glazbena škola Milka Kelemena.

– Kroz različite projekte ove godine iz Ministarstva kulture u ustanove koje je posjetila ministrica Obuljen Koržinek dolazi 800.000 kuna - rekao je gradonačelnik Ostrošić. P. Žarković

Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike