Osijek
NAJBOLJI U HRVATSKOJ

Centar za autizam bit
će na raspolaganju
godinu dana prije roka
Objavljeno 10. veljače, 2018.

Početkom ovog tjedna župan Ivan Anušić nazočio je razgovorima u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koje će zajedno s Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Županijom i Gradom sudjelovati u financiranju nabave opreme za Centar za autizam u Osijeku. Naime, na posljednjoj županijskoj skupštini moglo se doznati kako će centar ubrzo građevinski biti potpuno završen, nakon čega slijede unutarnji radovi i opremanje.

- Cilj nam je da centar, kada ga već gradimo, i opremimo prema najsuvremenijim standardima, tako da će to biti najbolje opremljeni i nasuvremeniji centar za autizam, ne u Hrvatskoj, nego u cijeloj regiji. Iako je riječ o projektu koji je započela bivša uprava Županije, mi smo napravili sve da ga ubrzamo, stoga će umjesto 2019. godine Centar biti gotov već u rujnu ove godine. S predstavnicima triju ministarstva i Grada Osijeka uskoro ćemo razgovarati o konkretnim omjerima sufinanciranja opreme, a potom kreće postupak javne nabave – istaknuo je župan Anušić.

Radovi na projektu, ukupne vrijednosti 14,5 milijuna kuna, počeli su još 25. siječnja prošle godine, a prema potpisanom ugovoru trebali su biti završeni u roku od dvije i pol godine. U Osječko-baranjskoj županiji evidentirane su 103 osobe s problemima vezanim uz autizam, a na razini Slavonije i Baranje 241 osoba. U skladu s arhitektonskim rješenjima i planiranom opremom, osobama s autizmom omogućit će se odgoj, rehabilitacija i obrazovanje u funkcionalnom i modernom objektu. U Centru će raditi defektolozi, psiholozi, psihijatri, radni terapeuti i fizioterapeuti. N. Z. Eberhard

Radovi na projektu, ukupne vrijednosti 14,5 milijuna kuna, počeli su 25. siječnja 2017. godine

Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike