Učionica
KBF ĐAKOVO

Izrađivali različite rukotvorine i prikupili donacije za potrebite
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Kao i dosadašnjih godina, članovi karitativno-humanitarne skupine studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu tijekom došašća nastojali su pokazati svoju solidarnost prema ranjivim skupinama hrvatskoga društva.

Izrađivali su različite rukotvorine: adventske vijence, ukrase za jelu, gipsane anđele, magnetiće, prigodne čestitke, zlatovezne motive, ukrasne kutijice te ostale dekoracije i poklone za Božić. Prikupljenim donacijama od prodaje navedenih rukotvorina omogućena je provedba humanitarnih inicijativa namijenjenih za potrebe organizacija, ustanova i zajednica koje se brinu o odraslima i djeci s posebnim potrebama, djeci bez roditeljske skrbi, bolesnicima i socijalno ugroženima. Studenti su u predbožićnom razdoblju posjetili djecu pedijatrijskoga odjela Kliničkoga bolničkoga centra Osijek te darovali ukupno pedesetak knjiga prigodne pedagoške, duhovne, molitvene i psihologijske tematike. Osim toga, posjetili su Dom za starije osobe i stacionar u Đakovu te sa zborom bogoslova i zborom „Ruah“ održali prigodni program, družili se sa štićenicima i podijelili dvjestotinjak božićnih čestitki „anđeoskih poruka“. Osim toga, tijekom 2017. godine, zahvaljujući ostvarenim donacijama, uspješno su provedene sljedeće inicijative: uplate godišnjih mjesečnih priloga UNICEF-ovu programu „Čuvari djetinjstva“, uplata godišnje donacije za dobrotvornu organizaciju „Marijini obroci“, materijalan prilog udruzi za pomoć osobama s invaliditetom „Duga“ iz Semeljaca te pomoć studentima Fakulteta u realizaciji studijskoga putovanja. Sve su se te aktivnosti uspjele provesti zahvaljujući velikodušnim donacijama Karitativnoga fonda knjižare „U pravi trenutak“, KBF-a u Đakovu i Studentskoga zbora Sveučilišta u Osijeku.

Suzana VULETIĆ, Klara KOKIĆ, Mateja PERIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: ALICJA AURIGA, DOKTORANDICA S WEST POMERANIAN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY IN SZCZECIN (POLJSKA) NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OKVIRU ERASMUS+ PROGRAMA NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK

Ljudi u Osijeku i na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti uvijek su spremni izići u susret

2

FAKULTET ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA OSIJEK

Studenti atraktivni na tržištu rada najbolji su dokaz kvalitete studija na FERIT-u Osijek

3

VŠMTI

Studirajte na Visokoj školi Virovitica