Sport
ŽRK OSIJEK

Proljetni je cilj stvoriti okosnicu za budućnost
Objavljeno 9. veljače, 2018.

Prvenstvena stanka završava ove subote i za rukometašice Osijeka koje nastavljaju s natjecanjem u Drugoj ligi Sjever. Osječanke u subotu u dvorani Zrinjevac ugošćuju Baranju te će pobjedom nastojati krenuti u borbu za vrh i ulazak u najviši rang. Nakon prvog dijela prvenstva ekipu je preuzeo Damir Eklić, nekadašnji osječki rukometaš i trener, koji je neposredno pred povratak radio u Izraelu vodeći tamošnje reprezentativne mlađe uzraste. Zadovoljan je odrađenim tijekom priprema.

- Dosta dobre pripreme su bile bazirane u našem gradu. Odigrali smo dvije prijateljske utakmice s Vrbasom, zatim u Tuzli, protiv Vukovara i kadetsku ligu te s tih ukupno sedam utakmica ulazimo spremni u prvenstvo. Imamo veliki respekt prema svim ostalim klubovima, pa tako i prema Baranji, s kojom igramo na početku drugog dijela. Tamo smo na poluvremenu igrali neriješeno i sigurno nećemo ovaj dvoboj shvatiti olako – pričao je Eklić u najavi nastavka sezone, u koju će osječki klub ući s nešto oslabljenim kadrom.

Naime, mlada kadetska reprezentativka Ema Guskić odlučila je priključiti se prvoligašu Bjelovaru, pa će Eklić morati tražiti nova rješenja na poziciji lijevog vanjskog.

- Ema se odlučila na taj iskorak, mi joj želimo svu sreću i nadamo se da će napredovati u karijeri kao što je zamislila. Žao nam je što je otišla, ali odlasci i dolasci sastavni su dio sporta. Nastavljamo s kadrom kojeg imamo i ne bojimo se izazova.

Uoči prvenstva ŽRK Osijek najavljivao je ekspresni povratak u Prvu ligu, no situacija se zakomplicirala nakon prvih 11 kola. Osječanke su trenutno tek treće, s četiri boda zaostatka za vodećom Zelinom i bodom manje od Tvin Virovitice, a u takav su se položaj dovele zaključivši jesenski dio s dva poraza. Za osvajanje prvog mjesta stoga više nije dovoljno samo nizati pobjedu, nego moraju dočekati i nečiju pomoć.

- Zaostajemo četiri boda, imamo isti broj bodova kao Vukovar te ne ovisimo sami o sebi. Već time si kompliciramo situaciju u nastavku. Ono što trebamo raditi je dopustiti da djevojke od 17 do 18 godina nemaju pritisak da nešto moraju, nego da razvijaju svoje sposobnosti za poslije. Cilj nam je da što više igračica ostaje u klubu nakon 18., 19. godine, a i da veći dio njih sadašnje 2000. generacije nastavi igrati rukomet u Osijeku. Ako se pokaže da možemo već sada u Prvu ligu, sjajno, ako ne, nastavit ćemo graditi klub – objasnio je ciljeve osječkih rukometašica trener Eklić. G. Roguljić

Damir Eklić

trener ŽRK Osijek

Zaostajemo četiri boda, imamo isti broj bodova kao Vukovar te ne ovisimo sami o sebi. Cilj nam je, stoga, da što više igračica ostaje u klubu nakon 18., 19. godine, a i da veći dio njih sadašnje 2000. generacije nastavi igrati rukomet u Osijeku. Ako se pokaže da možemo već sada u Prvu ligu, sjajno, ako ne, nastavit ćemo graditi.

Rukometašice Osijeka nakon prvog dijela sezone Druge HRL “Sjever” zauzimaju treću poziciju

Najčitanije iz rubrike