Osijek
GODIŠNJA SKUPŠTNA

HKUD “Zlatni klas“
Objavljeno 9. veljače, 2018.

Početkom tjedna višnjevačko Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Zlatni klas” održalo je godišnju skupštinu. Nakon rasprave i usvajanja financijskog i izvještaja o radu u 2017. godini, u Upravni odbor kooptirani su novi članovi, pa ga uz predsjednicu, tajnicu Štefaniju Liović, dopredsjednicu Željku Knežević Šubić i umjetničkog voditelja Mirka Bašića čine i Biserka Ringsmuth, Zorica Gabelica, Zoran Vidačić, Franjka Vukašinović i Darko Vukašinović. Članovi Nadzornog odbora su Antun Alšić i Antun Bogdanović, a umjetnički voditelji Dora Vujnović i Marin Vidačić.

Gosti na Skupštini bili su Mirko Ivković i Jelena Dodig iz Vijeća MO Višnjevac te predstavnici KUD-a “Josipovac”, Etno grupe Osijek, Aktivnih umirovljenika Osijek-podružnica Višnjevac i Matice umirovljenika Grada Osijeka-podružnica Retfala. U planu je ponovno uspostavljanje folklorne plesne sekcije te nastupi na smotrama Dječjeg folklora Osijek, KUD-a “Leopold” i naravno, na obilježavanju crkvenog goda u Višnjevcu.

HKUD “Zlatni klas” osnovan je 1985. godine u Višnjevcu, no njegovo djelovanje prestaje tijekom Domovinskog rata, te se 2003. godine nastavlja do danas. Udruga broji 50-ak aktivnih članova koji djeluju u pjevačkoj i tamburaškoj sekciji koja većinom okuplja djecu školskog uzrasta koja su se i predstavila prilikom domjenka.

- Društvo zahvaljuje svima na podršci u radu, a iskreno se nadamo suradnji s ostalim udrugama te Župom i Osnovnom školom u Višnjevcu - rekla je zaključno Ana Šimić, predsjednica društva. D.Ku.

Možda ste propustili...

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike