TvObzor
PICKBOX: KRIMISERIJA “CASTLE”

Omiljeni televizijski par
Objavljeno 9. veljače, 2018.

Kada uspješni, bogati, šarmantni i slavni spisatelj kriminalističkih romana, Richard Castle (Nathan Fillion), “ubije“ glavnog lika u svojoj knjizi, ubrzo se počnu događati neobjašnjiva ubojstva u New Yorku. Čini se kako Rick Castle ima zastrašujućeg obožavatelja njegovih romana jer se ubojstva događaju prema identičnim scenarijima kao i prema njegovoj knjizi. Kate Beckett (Stana Katić) zaintrigirana je morbidnim slučajevima te s Castleom pokušava zaviriti u izopačene umove serijskog ubojice.

Ova uzbudljiva serija koja se može pohvaliti vojskom obožavatelja osvojila je čak 14 prestižnih nagrada poput ALMA Awards, ASCPA filmske i televizijske nagrade te People's Choice Awards, što nije ni čudno jer ćete s detektivskim dvojcem upravo vi biti treći detektiv koji juri njujorškim ulicama te pokušava razriješiti neke od najtežih kriminalističkih istraga.

Fanovi serije diljem svijeta, osim nepredvidljiva kriminalističkog scenarija, obožavaju i razvoj ljubavne priče između detektivke i spisatelja koja se počinje događati od samog početka. Od prve iskre pa sve do prvog poljupca gledatelji su pratili zaljubljivanje glavnih likova koji naizgled uopće nisu jedno za drugo. Njihova energija donijela im je i nominaciju 2014. godine People's Choice Awarda za najbolju kemiju u seriji te 2010. i 2013. godine nagrade TV Guide Awardsa za omiljeni televizijski par.

Ono što će regionalne gledatelje zacijelo najviše privući seriji jest 39-godišnja glavna glumica, omiljena na našim prostorima zbog svog podrijetla. Stana je kanadska glumica, no mi volimo isticati kako su joj roditelji iz Dalmacije, srpske nacionalnosti, koji su “trbuhom za kruhom” u vrijeme Jugoslavije otišli u bijeli svijet, točnije Ameriku. Stana se prije dvije godine i udala u jednom malom samostanu u blizini Cetine, a njezin suprug, Kris Brkljaca, također je podrijetlom iz Hrvatske.

U seriji se kao povremeni likovi pojavljuju stvarni pisci kriminalističkih romana Stephen J. Cannell,James Patterson, Dennis Lehane i Michael Connelly i to na povremenim partijama pokera u Castleovu stanu. Na njima obično komentiraju kriminalističke slučajeve koje Castle prati te ga zadirkuju zbog njegova odnosa s Beckett.

Udobno se smjestite i počnite odmah gledati kompletnih osam sezona serije Castle na Pickbox.tv-u. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”