Mozaik
U KINIMA OD DANAS, 8. VELJAČE

Film “Odmetnici” Luca Bessona sniman u Hrvatskoj
Objavljeno 7. veljače, 2018.

Novi film “Odmetnici” kreće u kinodistribuciju diljem Hrvatske danas, 8. veljače. Scenarij za ovaj visokobudžetni akcijski triler potpisuje slavni Luc Besson, a film je sniman u Karlovcu, Humu, Zagrebu i Ogulinu, te na jezerima Lokve i Čiče tijekom lipnja i srpnja 2015. godine. “Odmetnici” (“Renegades”) priča je o američkim marincima koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu pri čemu na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge.

Glumačku ekipu predvodi Oscarom nagrađeni J.K. Simmons, uz Sullivana Stapletona i Charliea Bewleya. Redatelj je Steven Quale, koji je bio suradnik Jamesa Camerona na hitovima “Avatar”, “Titanik” i “Bezdan”. Film je nastao u produkciji Bessonove francuske tvrtke EuropaCorp, a servisni producent u Hrvatskoj bila je produkcijska kuća PAKT Media d.o.o.

Za vrijeme snimanja “Odmetnika” na teritoriju Republike Hrvatske bilo je angažirano 190 filmskih djelatnika, te više od 1100 statista. Film je u Hrvatskoj sniman od 17. lipnja do 24. srpnja 2015., s ukupno 44 dana snimanja (18 dana snimanja u 1. ekipi, te 26 dana snimanja u 2. ekipi), i to u Humu, Karlovcu, Zagrebu i Ogulinu, te na jezerima Lokve i Čiče. Osim holivudskih zvijezda, u Odmetnicima su nastupili i domaći glumci: Denis Brižić, Marko Cindrić, Igor Hamer, Petra Vukelić, Matija Ferlin, Slavko Sobin, Andrej Dojkić te dječak Leon Hasančević Matijašić. Film je također sniman i u Njemačkoj, i na Malti, a hrvatske lokacije u Odmetnicima su glumile, između ostaloga, i malo bosanskohercegovačko selo u kojem se nalazi skriveno blago (Hum), te Sarajevo 1995. (Zagrebački Velesajam, Karlovac). Snimanje u Hrvatskoj realizirano je kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra. T.K.

Osim holivudskih zvijezda, u Odmetnicima su nastupili i domaći glumci

Možda ste propustili...

KUD DIKA IZ SLATINE OBILJEŽILO 50 GODINA RADA

Još jedan novi početak i povratak folklornoj baštini

U VINKOVAČKOM KAFIĆU SALOON

Sedmi Memorijal Satana Panonskog

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZIMSKI ŠOKAČKI DIVANI

Marinela Knežević iz Tenje najljepša Slavonka

2

JENNIFER ANISTON I COURTNEY COX

Otpao im kotač na zrakoplovu!

3

OGAE SECOND CHANCE CONTEST 2019.

Druga prilika za “Tower
of Babylon” i Lorenu