Dome slatki dome
PTICE, PERAD, KUNIĆI...

Izložba “Osijek 2018.” na Pampasu
Objavljeno 8. veljače, 2018.

Udruga za uzgoj, zaštitu i selekciju malih životinja Osijek u povodu 110 godina postojanja udruge organizirala je međužupanijsku izložbu malih životinja “Osijek 2018”. Na prostoru streljane Pampas dva je dana bilo izloženo oko 300 različitih eksponata četrdesetak izlagača s područja Slavonije i Baranje.

Bilo je tu ukrasnih golubova, kunića, ukrasne peradi, papiga, kanarinaca i egzotičnih ptica. Udruga je u suradnji s Osnovnom školom “Ivan Filipović” organizirala i izložbu učeničkih likovnih radova o temi male ukrasne životinje za učenike od prvog do četvrtog razreda.

“Mi koji ovdje izlažemo svoje ljubimce želimo pokazati što smo radili proteklih godina, a sretni smo što su nas posjetili i svoje životinje izložili prijatelji iz okolnih mjesta. Predanim radom i zalaganjem članova proteklih nekoliko godina uspjeli smo obnoviti tradiciju Osijeka kao izložbenog središta ovog dijela Hrvatske, koja je bila narušena dugogodišnjim nedostatkom odgovarajućeg izložbenog prostora”, stoji u uvodnoj riječi kataloga.

Najbolji golub na izložbi je dalmatinska zimovka uzgajivača Željka Ača iz Osijeka, najbolja perad je patuljasti vijandot Ivana Igladića iz Osijeka, najbolji kunić je salander Ivana Hudurovića iz Bizovca, a najbolja ptica izložbe je Agapornis rozenkolis Matea Dokletala iz Višnjevca.J.Kn.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike