Osijek
RIJEŠEN NESPORAZUM

“Bebina prva torba” podiže se vaučerom u Ljekarnama Srce
Objavljeno 6. veljače, 2018.

U prvim danima 2018. godine buduće roditelje ugodno je iznenadila vijest kako će svaka mama po rođenju djeteta u KBC-u na dar dobiti torbu s potrepštinama za bebu. No, kako je projekt prezentiran na Klinici za ginekologiju i opstreticiju KBC-a, te su tom prilikom svim novopečenim majkama torbe uručene osobno, stekao se dojam da će i ubuduće biti tako. Odnosno, da će svaku rodilju nakon porođaja uz krevet dočekati “Bebina prva torba”. Tako neke buduće majke nisu sa sobom na porođaj ponijele potrepštine za bebine prve dane, očekujući da će ih sve potrebno već dočekati u bolnici.

Iz Ljekarne Srce, koja uz potporu Osječko-baranjske županije provodi ovaj projekt, još jednom poručuju kako se torbe ne dobivaju u bolnici, nego je po njih potrebno doći u jednu od poslovnica ove tvrtke. “Nove majke dobivaju vaučere za 'Bebinu prvu torbu' na svoju kućnu adresu zajedno s čestitkom upućenom od župana. Vaučer se potom može zamijeniti za 'Bebinu prvu torbu' u bilo kojoj ljekarničkoj podružnici Ljekarni Srce, a popis svih podružnica naveden je na samom vaučeru. Vaučer vrijedi 60 dana od dana izdavanja”, objašnjavaju iz Ljekarne Srce.

Inače, vrijednost “Bebine prve torbe” iznosi 400 kuna, a ona sadrži preparate potrebne za majku i dijete u prvim danima bebina života. KBC Osijek za novorođenčad nema osiguranu opremu za prve dane pa majke već godinama u rodilište donose pelene, vlažne maramice i kreme. I. Solar

Možda ste propustili...

SLJEDEĆEG TJEDNA NASTAVLJAJU SE RADOVI NA IGRALIŠTU OŠ FRANJE KREŽME

Prvo loptobran, onda postavljanje golova

VLADISLAVCI POTIČU DOSELJAVANJE

Za gradnju kuće i do 15.000 kuna potpore

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UOČI JESENSKOG UPISNOG ROKA NA OSJEČKOM SVEUČILIŠTU

Upisana samo trećina brucoša, nikad više slobodnih mjesta!

2

“OTISAK PAPUKA” IVANKE I SARE MURŠIĆ

Kćerka slikama svoje majke dodala bogatu “proširenu stvarnost”

3

PORAST TURISTIČKIH DOLAZAKA I NOĆENJA U GRADU ZA 10 POSTO

U prvih sedam mjeseci Osijek posjetilo 32 tisuće turista, najviše iz Njemačke

oglas