Svijet
BEOGRAD TVRDI DA NIJE NIŠTA DOBIO

Priština dostavila dokumentaciju o ubojstvu Ivanovića
Objavljeno 7. veljače, 2018.

Kosovski ministar pravosuđa Abelard Tahiri rekao je u ponedjeljak kako su kosovske institucije dostavile Srbiji tražene dokumente o tijeku istrage ubojstva vođe Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića, dodavši kako Beograd do sada Prištini nije odgovorio na četiri zahtjeva za prikupljanje dokaza. S druge strane, srpsko pravosuđe tvrdi kako “do kraja radnog vremena” iz Prištine nije stigao “nikakav papir”, ali ne spominje prištinske zahtjeve na koje Beograd nije odgovorio.

- Samo suradnja može dovesti do otkrivanja počinitelja ubojstva. Ministarstvo pravosuđa je od dana Ivanovićeva ubojstva izrazilo spremnost da u skladu s međunarodnom pravnom suradnjom razmijeni informacije sa srpskim vlastima. Ministarstvo je danas u suradnji s Državnim odvjetništvom dostavilo mjerodavnim insitucijama u Beogradu odgovarajuće zatražene informacije – rekao je za portal gazetaexpress.com Abelard Tahiri i pozvao srpske vlasti na suradnju s institucijama Kosova na tom slučaju. Dodao je da Ministarstvo pravosuđa i Državno odvjetništvo u Mitrovici čekaju odgovor na četiri zahtjeva srpskim vlastima “za osiguranje dokaza”, jer dokazi koji budu prikupljeni kao rezultat suradnje institucija dviju država “od bitnog su značenja za istragu s ciljem konačnog rasvjetljavanja ubojstva Olivera Ivanovića.”

U Ministarstvu pravosuđa Srbije istraživačkom portalu Insajder rečeno je kako dokumentaciju još nisu primili i podsjećaju da, prema proceduri, sve informacije idu preko Ureda Euleksa pa otuda možda kašnjenje.M.Flego

Srpsko pravosuđe tvrdi kako “do kraja radnog vremena” iz Prištine nije stigao “nikakav papir”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HRVATI I BOŠNJACI TRAŽE I SVOJE IME U NAZIVU ENTITETA

Dodik: Imenu Republike Srpske dodajemo "Zapadna Srbija"

2

KUBANSKA VOJSKA IZRAZILA POTPORU PREDSJEDNIKU MADURU

Gazprombank zamrznuo račune Venezueli

3

NOVE TENZIJE U POLJSKO-IZRAELSKIM ODNOSIMA ZBOG RUŽNIH IZJAVA

Poljski premijer otkazao posjet