Crna kronika
INTERVENCIJE JPVP OSIJEK

Težina snijega rušila drveće
Objavljeno 5. veljače, 2018.
Vatrogasci su uklanjali stabla u Sarajevskoj i Plivskoj ulici u Osijeku

OSIJEK - Tri su intervencije u snježnu subotu imali vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka, od kojih su prve dvije bile tehničke prirode, a izazvao ih je brzo napadali mokri snijeg.

Prva je intervencija bila u 11.17 sati, u Donjem gradu, u Sarajevskoj ulici, kada je u operativno dežurstvo stigao telefonski poziv da je zbog težine napadalog snijega došlo do rušenja stabla na cestu. Trojica vatrogasaca s jednim su vozilom za pet minuta došli u Sarajevsku ulicu. S motornom pilom potom su zarezali granu i maknuli je s prometnice. Za vrijeme intervencije rijedak promet usmjeravali su prometni policajci.

Druga interevncija bila je u 13.25 sati na Bosutskom naselju, u Plivskoj ulici, gdje je došlo do pada stabla na parkirani automobil koji je tom prilikom oštećen. I u ovom je slučaju na intervenciju izišla tročlana vatrogasna posada s jednim vozilo. Na mjesto intervencije, ispred kućnog broja 40, stigli su za tri minute. Pomoću motorne pile uklonili su granu s oštećenog automobila.

Treća intervencija bila je na Vijencu Murse. Operativno dežurstvo osječkih profesionalnih vatrogasaca dojavu da gori automobil dobilo je u 18.25 sati. Na intervenciju upućeno šest vatrogasaca s jednim vozilom. Dolaskom na mjesto intervencije u 18.29 sati vlasnica je vatrogascima rekla kako je prilikom paljenja motora vozila primjetila dim u kabini. Uz pomoć aparata za početno gašenje požara vlasnica vozila i suprug uspjeli su sami do dolaska vatrogasaca ugasiti požar i odspojiti kleme s akumulatora. “Mjesto nastanka požara pregledali smo termokamerom, te utvrdili da više nema opasnosti od ponavljanja požara”, doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

Sandra LACIĆ
PROBLEMI ZA UGOSTITELJE U TVRĐI

Problema sa snijegom u subotu su u prijepodnevnim satima imali i ugostitelji. Tako je u Tvrđi snijeg bio pretežak za suncobrane koji su bili postavljeni ispred pivnice Merlon. Unatoč teškom postolju suncobrani su počeli padati, a u njihovom vraćanju u okomito stanje, a potom i sklapanje, uz konobare u kratkim rukavima, pomogli su i građani koji su se zatekli na obližnjem Sajmu antikviteta.

Možda ste propustili...

VOZI BEZ DOZVOLE VEĆ 16 GODINA

Policija tražila zatvor, sutkinja ga pustila

SJEDIO UZ PRUGU KOD BELOG MANASTIRA

Putnički vlak usmrtio 72-godišnjeg muškarca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana