Tehno
NOA N10

Prvi uređaj s ekranom “od ruba do zuba” nakon iPhonea X
Objavljeno 2. veljače, 2018.

Noa će na ovogodišnjem Mobile World Congressu u Barceloni predstaviti svoj novi pametni telefon Noa N10 s 6,2“ FHD+ ekranom omjera 18 : 9 “od ruba do zuba” te implementiranim novim tehnologijama, a ovo je zapravo prvi uređaj sa zaslonom “od ruba do zuba” nakon što je predstavljen na pametnom telefonu iPhone X.

Ono što će krasiti novi N10 model jest brzi 8 core MediaTekov MT6763 procesor radnog takta 2,3 GHz te 6,2“ ekran “od ruba do zuba”. Rezolucija INCELL ekrana u FHD+ tehnologiji iznosi 2160 x 1080 točaka s omjerom stranica 18 : 9. Noa N10 imat će 4 GB RAM memorije i 64 GB memorije za pohranu podataka koju ćete moći proširiti do 128 GB pomoću dodatne memorijske kartice.

Kao što znamo, Noa kreira trendove u B segmentu, tako i sada Noa N10 donosi 2x 16MP stražnje Sony kamere s najnovijim IMX499 senzorom, što garantira najvišu razinu kvalitete fotografije. Dvostruka će stražnja kamera, uz pomoć najnovijeg Sony senzora i oversampling tehnologije, omogućiti korisniku stvaranje fotografija i do 80 MP. Prednja selfie kamera od 16 MP podržavat će Face ID i Face Beauty funkcionalnosti.

Ništa manje bitna stavka nije ni keramičko kućište, koje će korisnicima ponuditi osjećaj prestiža i elegancije. U njega će biti smještena baterija od 3.600 mAh, a N10 koristit će najnoviji Android 8.0 kao operativni sustav. Uređaj će podržavati dual SIM te koristiti nano SIM karticu koju ćete moći kombinirati i s memorijskom karticom, dakle ili dvije SIM kartice ili SIM + memorijska kartica. Taj pametni telefon svojim će kupcima ponuditi i DTS tehnologiju zvuka. DTS Sound sveobuhvatno je audio rješenje koje nudi poboljšanu stereo sliku zvuka, optimizaciju za interne zvučnike uređaja i panoramsko iskustvo preko slušalica. Pametni telefon Noa N10 trebao bi se smjestiti u cjenovni razred uređaja do 300 EUR.

Noa je za svoj trenutni flagship model, Noa H10le, prošle godine dobila prestižnu nagradu EISA Best Buy smartphone, stoga je za očekivanje kako će i ove godine napraviti flagship uređaj koji će konkurirati za jednu od EISA nagrada.M.R.

Najčitanije iz rubrike