TvObzor
RENATA KONČIĆ & DALIBOR PETKO

Naši televizijski i filmski favoriti
Objavljeno 2. veljače, 2018.

Omiljena televizijska lica Nove TV, voditelji “IN magazina” Renata Končić Minea i Dalibor Petko, podijelili su s nama detalje o svojim omiljenim stranim i domaćim serijama, filmovima i emisijama ali i grešnim zadovoljstvima, glumcima i TV voditeljima. Evo kako su ispunili naš TV upitnik...

Koja vam je najbolja strana dramska serija koju ste ikada pogledali?

MINEA: Jedna od omiljenih definitivno je “Dosjei X”. U suštini ne volim i ne pratim tematski nerealne i nadnaravne serije i filmove. Ova serija me apsolutno oduševila i zainteresirala na prvu, i mogu reći da sam svih devet godina prikazivanja bila veliki fan. Bez obzira na to što serija istražuje tajne podatke izvanzemaljaca na Zemlji, paranormalna iskustva i tajne koje FBI skriva od javnosti, koji definitivno ne pripadaju u meni omiljen žanr, ipak sam je uvijek rado pogledala.

PETKO: Teško je izdvojiti jednu, ali ako trebam neku reći iz prve, onda je to “Igra prijestolja”. To je serija koja je bolja sa svakom novom sezonom. Nisam bio fan serije iz prve. Naime, najprije sam pogledao šestu sezonu jer sam htio vidjeti o čemu svi pričaju. I zaljubio se, a danas sam jedan od najgorljivijih fanova.

Omiljena strana humoristična serija?

MINEA: “Prijatelji” su među top pet omiljenih serija uz koje se svaki put dobro zabavim i opustim. Obožavam tu šestorku koja me uvijek dobro nasmije, tako da i reprize volim pogledati.

PETKO: “Will & Grace”. Toj se seriji smijem kad god ju ulovim, bez obzira na to koliko ju puta pogledao. Drago mi je što se nakon dugo vremena ponovno vratila na ekrane.

Koji vam je najbolji strani film svih vremena?

MINEA: “Život je lijep” – iako sam pristalica i uvijek radije biram američke filmove, izdvojila sam ovaj film jer je srušio predrasude talijanske kinematografije.

PETKO: “Zelena milja”. Taj film me toliko potresao. Istovremeno težak, predivan i pretužan. Plakao sam k'o ljuta godina!

Koji ste film pogledali više puta iako nije osobito kvalitetan?

MINEA: Dvoumim se između “Moje grčko vjenčanje” i “Mamma Mia!”. Veselje, glazba, zabava... Obožavam filmove uz koje jednostavno zaboravim na sve i odlepršam na neko drugo mjesto.

PETKO: “Cura na zadatku” sa Sandrom Bullock. Volim komedije, a ako su zabavne mogu ih gledati u nedogled.

Koja je serija vaše grešno zadovoljstvo?

MINEA: “Jerry Springer show”, he, he, he...

PETKO: “Seks i grad”. Nikad mi ta serija neće dosaditi!

Koji su vaši omiljeni strani glumci i glumice?

MINEA: Teško mi je odgovoriti, definitivno ih ima više...

PETKO: Nicole Kidman i Julianne Moore. Ispada da volim crvenokose, he-he. Zna se i njima zalomiti loš film, ali one nikada loše ne glume. I naravno, Meryl Streep iznad svih.

Koje biste domaće filmove, serije i glumce izdvojili kao favorite?

MINEA: Prva domaća serija takvog karaktera, čiji nijedan nastavak nisam propustila, definitivno je bila “Larin izbor”. Stari kultni film, glazbenu komediju “Tko pjeva zlo ne misli”, gledala sam još u tinejdžerskim danima i pogledala ga bar pet-šest puta. “Smogovci”, “Jelenko” i “Vlak u snijegu” također me vežu uz te dane odrastanja. Ako se vratimo u sadašnjost, spomenula bih još i “Lud, zbunjen, normalan”. Luda obitelj Fazlinović uvijek me zabavi i nasmije.

PETKO: Sad sam se zakačio na “Čistu ljubav” i tu seriju pratim. Od glumica najdraže su mi Nataša Janjić, Bojana Gregorić i Zrinka Cvitešić, a od glumaca bih izdvojio Slavka Sobina.

Koja je po vama najkvalitetnija informativna emisija koja se prikazuje na domaćim ili stranim televizijama?

MINEA: “Provjereno”, prije svega zbog drage kolegice, vrhunske urednice i voditeljice Ivane Paradžiković i njezine vrhunske novinarske ekipe. Donose neispričane priče, ukazuju na nepravdu te imaju viziju mijenjati društvo i živote ljudi nabolje. Moram priznati da “Provjereno” gotovo nikada ne propuštam!

PETKO: Dnevnik Nove TV je neprikosnoveni broj jedan. Obožavam i emisiju “Provjereno”. Neki dan sam rekao Ivani Paradžiković da nikada ne plačem više nego dok gledam njezinu emisiju. Veselila me i emisija “Dom iz snova”, a moja kolegica Minea je najbolji izbor za njezino vođenje. Nema tko to radi bolje od nje!

Koje vas emisije i voditelji najbolje mogu zabaviti?

MINEA: “Tvoje lice zvući poznato” format je showa koji bih mogla pratiti dugo, a da mi ne dosadi. Svojim sudjelovanjem postigla sam mnogo i otvorila su mi se širom mnoga druga vrata, emotivno ga doživljavam i zasigurno ću to razdoblje sudjelovanja i snimanja prve sezone pamtiti cijeli život. Sve sezone do sada bile su prepune fenomenalnih transformacija, glazbenih brojeva i od srca se nadam da će nas taj show uveseljavati još dugi niz godina! Rene i Igor su duo voditelja kojima sam se nasmijala do suza i od srca!

PETKO: Donedavno sam uživao u “Supertalentu”, nisam propuštao nijednu emisiju. Kad bude “Tvoje lice zvuči poznato”, to obavezno pratim. Uz moju Miju Kovačić koja je jedan od najvećih profesionalaca u poslu, jako volim Barbaru Kolar i Irinu Čulinović, kojima sam se divio još dok su me učile poslu na radiju.

Razgovarao: Adrian ANDREJEK

Možda ste propustili...

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

Najčitanije iz rubrike