Sport
LINO ČERVAR:

Novim ljudima moramo dati podršku
Objavljeno 24. siječnja, 2018.
Lino Červar nakon utakmice korektno je čestitao velikoj Francuskoj na pobjedi. Hrvatska je ostala bez plasmana u polufinale, medalja kod kuće zbog koje se uostalom Červar vratio na hrvatsku klupu ostati će samo san. Hrvatski izbornik smatra kako su emocije presudile.
Ušli smo u utakmicu preemotivno. Išli smo emocijama, a ne razumom. Pogreške koje smo napravili u nizu presudile su utakmicu i Francuzi su načinili ogromnu razliku koju nismo uspjeli sustići. A moglo se. U 53. minuti stigli smo na minus jedan, ali do kraja nismo uspjeli doći do rezultata koji bi nas odveo u polufinale. Momčad je izgorjela u prvom poluvremenu.
Zamjera li izbornik što samom sebi?
- Kada se ovako igra prvo poluvrijeme svi uključujući i mene smo mogli više napraviti. Nisam uspio dati mirnoću, realnije sagledati naše mogućnosti. Upozoravao sam, ali smo brzo završavali napade. Trener i kada se izgubi ima dio svoje krivice. Od toga ne bježim. Dečki su se dostojno borili u drugom poluvremenu. Sedam minuta do kraja minus jedan moglo je biti svašta. U dobroj namjeri želio sam puno. Sve što sam napravio napravio sam u dobroj namjeri.
Spominjala se budućnost Červara na hrvatskoj klupi.
- Imam ugovor godinu dana nakon Europskog prvenstva. Za mene je nebitno tko će biti i tko će doći. Treba dati podršku tom čovjeku. Ja ne brinem imati ćemo ljude koji će i dalje voditi reprezentaciju. Ova priča ne smije stati. Treba dati podršku i igračima, pričao je Červar koji je podsjetio koliko je teško bilo igrati bez Domagoja Duvnjaka.
Kakvu perspektivu ima hrvatska reprezentacija?
- Treba razmišljati da ubuduće dobijemo izbornika kojeg ćemo svi podržati i za kojeg ćemo stati. I po pitanju seniorske reprezentacije i svih mlađih selekcija. Mogu reći 166. put vodio sam reprezentaciju i dao sam sve od sebe, nisam se štedio jako sam posvećen reprezentaciju, volim reprezentaciju. I nakon mene podržavati ću sve ljude koji će raditi u hrvatskom rukometu. I one koji će voditi reprezentaciju i igrače. I bez mene hrvatska rukometna reprezentacija ima budućnost.
Za Didier Dinarta Hrvatska je i dalje velika reprezentacija.
A Francuska? Je li spremna za zlato?
- Ne znam, ali učinit ćemo sve da ga osvojimo. Vjerujem u svoju momčad.K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike