Dome slatki dome
OTKRIJTE PRAVU SNAGU POVRĆA I VOĆA

Zdravlje iz blendera
Objavljeno 25. siječnja, 2018.

Zima je dugačka, a proljeće čeka na vratima. U zimi nam je izuzetno važno uzimati što više vitamina i minerala kako bi nam se tijelo oduprlo gripi, virozama i prehladama. No, u proljeće je organizam iscrpljen od zime, manje kretanja i boravljenja na svježem zraku, uglavnom teške i masnije hrane i stoga nam je potrebno mnogo više povrća i voća koje ćemo uz pomoć Tefal novog blendera pripremiti na mnogo zanimljivih načina. Uz pomoć novoga blendera možemo pripremati ukusne i zdrave obroke za cijelu obitelj. Ultrablend blender zahvaljujući motoru snage 1500W s 45.000 okretaja u minuti, 1,5 puta brži je od klasičnog blendera (Tefal Double-click blendera). Izuzetno jak uređaj kvalitetno će usitniti sve voće i povrće. Uz Tripl'Ax Pro tehnologiju sa šest noževa i snažnim motorom napitci će biti kremasti i bogati okusom.

Šest automatskih programa i ručno upravljanje blenderom nude izuzetno mnogo mogućnosti za pripremanje raznih vrsta voćnih, povrtnih i kombiniranih napitaka. Zahvaljujući tim programima možemo pripremiti vruću juhu, smoothie, drobiti led, pripremiti sorbeto, usitniti orahe, bademe i ostale namirnice koje je potrebno usitniti. Plastična posuda kapaciteta 2l izrađena je od Tritan plastike. U njoj se mogu pripremiti ukusni domaći sokovi, juhe, umaci i ostali raznovrsni pripravci, a posuda ni od jednog pripremljenog obroka neće preuzeti miris. Ujedno je svima na raspolaganju i vrhunski recept za energetski napitak.J.Kn.

Energetski napitak

Sastojci:

l 1 mango

l pola klementine

l 1 žlica marmelade od marelice

l 100 ml svježe iscijeđenog soka od naranče

Za dekoraciju:

l 4 lista metvice

Priprema:

l Ogulite mango, uklonite mu košticu i narežite ga na male komadiće (trebali biste dobiti oko 125 g mesa od manga). Ogulite klementinu i razdijelite ju na kriške. Stavite mango, klementinu, marmeladu od marelica i sok od naranče u blender i miksajte 30 sekundi na brzini 2. Ulijte smjesu u čašu.Stavite listove metvice u blender i šest puta pritisnite tipku za sjeckanje na brzini 2. Posipajte metvicu na pripremljeni napitak i poslužite.Nastavite kombinirati napitke i stvarajte vlastite recepte pa ih ponudite svojim ukućanima i prijateljima. Uživajte u posljednjim mjesecima zime i spremni dočekajte proljeće.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike