Osijek
DVORANA GRADSKI VRT POD KLJUČEM

Alerić: Nismo mogli dopustiti da bilo što ugrozi Davis Cup susret
Objavljeno 24. siječnja, 2018.
Korisnicima su od prošlog petka onemogućeni redoviti treninzi pa i održavanje ligaških utakmica

Vezani članci

DAVIS CUP PRAZNI GRADSKI VRT

Klubovi nezadovoljni zbog prerane selidbe

U velikoj dvorani Gradskog vrta postavljena je zemljana podloga i time je osiguran elementarni uvjet za odigravanje teniskog susreta Davis Cupa između tenisača Hrvatske i Kanade. Davis Cup se tako nakon prošlogodišnjeg ogleda naših tenisača i Španjolske ponovno vraća u Osijek, od 2. do 4. veljače u najvećoj slavonskoj dvorani odigrat će se meč 1. kola Svjetske skupine.

Prodaja ulaznice ide dobro, jamačno će se Osijek i slavonska publika još jednom predstaviti kao dobar domaćin izabranoj hrvatskoj vrsti.

No jedan je detalj, čini se, bacio sjenu. Naime, zbog organizacije i pripreme terena cijela je dvorana “pod ključem” - sportskim klubovima korisnicima dvorane i sportskih prostora od prošlog su petka onemogućeni redoviti treninzi, pa i održavanje ligaških utakmica. Ponajprije onih prvoligaških - košarkaša OK Vrijednosnica i odbojkašica OK Murse koji, istina u maloj dvorani, inače igraju svoje oglede. Na treninge na matični teren, u svoj tunel, ne mogu ni atletičari, iako se spremaju za nastup na nacionalnom prvenstvu. O tome smo prošli tjedan već pisali.

Je li netko zaboravio da je osječka dvorana višenamjenska i da sportski tereni imaju zasebne ulaze?

- Nama u ovom razdoblju nije stigao ni jedan prigovor ili izraz nezadovoljstva od klubova koje spominjete. Prije početka cijele operacije preko Zajednice sportskih udruga grada Osijeka za sve klubove pronađeni su zamjenski tereni i prostori, uključujući i one za odigravanje prvoligaških utakmica - kazuje Dražen Alerić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, ali i predstavnik Grada Osijeka u Organizacijskom odboru Davis Cup susreta. A odluka o zatvaranju dvorane nije donesena naprečac, temeljena je prije svega na mjerama opreza.

- Previše truda i zauzimanja uloženo je u organizaciju ovog događanja da bismo dopustili da u posljednji tren bude eventualno ugrožena nečijim neoprezom, odnosno ljudskim faktorom koji se ne može zanemariti - kazuje Alerić i pojašnjava kako je, primjerice, na maloj dvorani skinut dio staklenog zida, jer će ondje biti postavljene kamere nacionalne televizije koje će izravno prenositi susrete.

- Pa sad zamislite situaciju da smo i dalje omogućili redovito odvijanje treninga u toj dvorani i da se netko u žaru igre zaboravi i krene 'u prazno' za loptom... - kazuje Alerić. No je li morao biti zatvoren i atletski tunel koji je u posve drugom dijelu objekta?

- Svjesni smo da je dvorana multifunkcionalna i da je svaki od prostora sa zasebnim ulazom. Ali isto tako kada jednom uđete unutra, pa i u tunel, tada vam je također omogućen pristup u bilo koji dio dvorane, a to si nismo mogli dopustiti. Ponavljam, ocijenili smo kako je, za nas kao domaćine i važnost ovog susreta, prevelik trud uložen u organizaciju da njegovo odvijanje bude u posljednji tren dovedeno u pitanje zbog nečijeg mogućeg neopreza - obrazlaže Alerić.

Dario KUŠTRO
Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

Najčitanije iz rubrike