Kultura
MARIJA JURIĆ NA NATJECANJU SOLOPJEVAČA U BEOGRADU

Vinkovčanka u konkurenciji 30 pjevača iz 10 zemalja osvojila 1. nagradu
Objavljeno 24. siječnja, 2018.

VINKOVCI - Učenica Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci Marija Jurić, iz klase prof. Sanje Čurko, nastupila je na 15. Međunarodnom natjecanju solopjevača “Lazar Jovanović” u Beogradu, gdje je u I. kategoriji i u konkurenciji 30 pjevača iz deset zemalja osvojila 1. nagradu s ocjenom 94.00.

- Bila sam jedina iz Hrvatske i drago mi je što sam baš u Vinkovce donijela prvu nagradu s tako velikog i priznatog natjecanja. Otišla sam pokazati svoj rad i napredak, kao i veliki trud svoje profesorice i rezultat nije izostao. Prema propozicijama natjecanja, trebalo je izvesti jednu skladbu iz zadanog razdoblja te dvije po osobnom izboru. Izvela sam skladbu M. A. Cestija “Intorno all'idol mio”, a moj su izbor bile dvije skladbe iz Mendelssohnovih ciklusa - Neue Liebe Op. 19 br.4 i Hexenlied Op. 8 br.8. Velika hvala mojoj prof. Sanji Čurko na pripremama i podršci - rekla je Marija Jurić, kojoj je ovaj uspjeh poticaj za daljnji rad, natjecanja i nastupe.

Ovo je natjecanje značajna glazbena i edukativna manifestacija i jedno od najznačajnijih opernih natjecanja u ovom dijelu Europe. Namijenjeno je mladim umjetnicima na početku profesionalne karijere, koji pred autoritativnim međunarodnim žirijem žele pokazati svoje znanje, umjetničke kvalitete i talent.

Svake godine natjecanje okupi više od stotinu sudionika iz desetak zemalja. U žiriju su bila neka od najvećih imena domaće i svjetske glazbene scene, a ove godine to su bili: Tamara Marković (Srbija), Dejan Pešić (Srbija) i Davor Mikulić (Slovenija).

Vinkovačka glazbena škola prvi je put nastupila na ovom natjecanju, a uspjeh Marije Jurić potvrda je predanoga rada. M. Kokaj

Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN MATICE HRVATSKE I 80 GODINA ŽIVOTA J. BRATULIĆA I I. ZIDIĆA

Osnovana prije 177 godina kao Matica ilirska

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA PREMIJERA SCENE MARTIN U VUKOVARU

Zmaj Heliot: Glumački i scenski adut za vrtićarce i školarce

2

IZLOŽBA MIRJANE MAROVIĆ U VUKOVARU

Spojila motive Solina i vučedolske kulture

3

PREDSTAVA KAZALIŠTA MORUZGVA I LUDENS TEATRA

"Brodolomke" u srijedu u Vukovaru