Sport
AUSTRALIAN OPEN

Ovakav je Đoković miljama daleko od nekadašnjeg šampiona
Objavljeno 22. siječnja, 2018.

Ovaj Novak Đoković daleko je od šampiona Novaka koji je šest-sedam godina, sve do 2016., vladao svjetskim tenisom, koji je uzimao naslove na Grand Slamovima u Melbourneu, Parizu, Londonu i New Yorku, koji je ponekad činio da i najveći, Roger Federer ili veliki Rafael Nadal, pokraj njega izgledaju smiješni. Tenis koji Đoković danas igra samo je blijeda slika njegovih najboljih dana, padu su kumovali sumnjivi gurui i alternativci u timu, promjena životnih navika, “glava”, a onda su došle i ozljede... Novak se već godinu dana traži, ali nikako da se vrati na pobjednički put. Ono što mu je u osmini finala Australian Opena napravio 21-godišnji Korejac Hyeon Chung dugo će pamtiti. Chung je u sjajnom susretu 4. kola sa 7:6 (4), 7:5, 7:6 (3) nakon tri sata i 20 minuta svladao nekada najboljeg tenisača svijeta, koji je u Melbourne Parku slavio čak šest puta (2008., 2011., 2012., 2013., 2015. i 2016.).

- Pokušavam kopirati neke Novakove poteze, jer je on moj idol. Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo - kazao je Chung uz ovacije krcatih tribina Rod Laver Arene. Iako su odigrana samo tri seta, bio je to meč pun vrhunskih izmjena i poteza, Korejac je blistao, a na putu prema četvrtfinalu pomogao mu je i sam Đoković, koji je napravio čak 60 neforsiranih pogrešaka, a u većem dijelu meča izgledao je potpuno nemoćno. Nakon neuspješnog pokušaja povratka na tron srpski tenisač razmišlja o dužoj pauzi, a možda se podvrgne i operaciji desnog lakta koji je ponovno počeo stvarati probleme.

- Definitivno moram uzeti neke stvari u obzir koje na duže staze mogu biti pravo rješenje kako ne bih bio više u ovoj situaciji. Vidjeti ću, moram se konzultirati s liječnicima, možda me opet čeka duga pauza - poručio je Đoković, koji je i veći dio prošle sezone pauzirao. Senzaciju u Melbourneu kreirao je i Amerikanac Tennys Sandgren, u Australiju je došao kao 97. tenisač svijeta, sa samo dvije pobjede na ATP Touru, a jučer se plasirao u četvrtfinale prvog Grand Slama sezone. U Australiji je povezao četiri pobjede, dvije od njih bile su protiv igrača iz Top 10, nakon što je u 2. kolu svladao Stana Wawrinku, u osmini finala pobijedio je Dominica Thiema sa 6:2, 4:6, 7:6 (4), 6:7 (7), 6:3. I dok neki favoriti posrću, 36-godišnji Švicarac Roger Federer suvereno grabi prema naprijed. U četvrtfinale je ušao svladavši Mađara Martona Fucsovicsa sa 6:4, 7:6 (3), 6:2.

Kod tenisačica plasman u četvrtfinale izborile su Simona Halep, Angelique Kerber i Madison Keys. I. Liović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike