Osijek
NA OKUPLJANJU “NAŠ OSIJEK” AUKCIJOM PRODANO 16 SLIKA

Još šest slika “likarovaca” čeka vlasnike
Objavljeno 22. siječnja, 2018.

Na tihoj aukciji slika članova Likovne udruge “Likar” u Muzeju okusa prošlog petka prodano je 16 slika te prikupljeno nešto više od 63.000 kuna, a još šest umjetničkih slika čeka svoje nove vlasnike.

Podsjetimo, cilj okupljanja “Naš Osijek” u Muzeju okusa bila je promocija Zaklade “Srce grada Osijeka” i njezinih ciljeva. Među prvima je podupiranje mladih darovitih ljudi u njihovu školovanju, a za koje njihove obitelji nemaju dovoljno novca. Zaklada trenutno okuplja 17 stipendista, a u ožujku se očekuje njih još 15-ak. Svi okupljeni gospodarstvenici, sportaši, glazbenici, glumci i brojni drugi ugledni građani Osijeka aukcijom su pomogli realizaciju daljnjih stipendija. “Likarovci” su donirali 21 sliku, a jednu osobno član Upravnog odbora Zaklade.

- One slike koje nisu prodane, ponuđene su na prodaju do 31. siječnja do 15 sati. Svi zainteresirani koji žele kupiti slike mogu ih pogledati i kupiti preko internetske stranice Zaklada Srce grada Osijeka – rekao je upravitelj Zaklade Romano Kristić.

Riječ je o slikama s raznim motivima u kojima se može prepoznati Osijek i može se očekivati da će zaljubljenici u svoj grad odabrati poneku za sebe i na taj način pomoći prikupljanju novca u Zakladi i u konačnici stipendiranju darovitih studenata. Valja reći i to da je Zaklada osnovana 2015. godine i da joj je prvi i najveći pokrovitelj Grad Osijek. Prošle je godine prikupljeno 400.000 kuna za stipendiranje 17 studenata osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. M. Mihelić

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike