Crna kronika
RIJEŠENA JOŠ JEDNA KRAĐA

Starica prevarena i u Beravcima
Objavljeno 23. siječnja, 2018.

BERAVCI

Par iz Virovitičko-podravske županije prevario je stariju ženu u Beravcima kod Velike Kopanice. Policajci iz Policijske postaje Vrpolje uhitili su 27-godišnjakinju i 26-godišnjaka pod sumnjom da su 4. siječnja oko 17 sati ukrali novac 82-godišnjakinji. Prvo je žrtvu nazvao muškarac i predstavio se kao policajac. Rekao joj je da je pri isplati mirovine dobila krivotvoren novac, po koji će poslati policajca radi provjere. Nakon desetak minuta na adresu starice stigao je 26-godišnjak predstavivši se kao policajac i uzeo više tisuća kuna od starice. U trenutku dok je lažni policajac bio na vratima, na telefon je žrtvu pozvala 27-godišnjakinja i pričala joj kako je ona bankarica i da preda novac. Dok je 82-godišnjakinja razgovarala s njom, prevarant se iskrao iz kuće, zajedno s novcem. Slična prijevara zbila se i u Trnavi.

Iz policije kažu da su osobe starije životne dobi česta meta prevaranata, posebice one osobe koje žive same. Prevaranti iskorištavaju njihovo povjerenje, dobronamjernost i nepažnju te na razne načine nastoje dobiti novce od naivnih žrtava. Uglavnom rade u paru te se predstavljaju kao službenici mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave, banke, policije, medicinski djelatnici. Žrtve ih nerijetko puštaju u svoje domove, ne provjeravajući o kome se zaista radi.

- Najave se telefonom i ponude masažu. Dok jedna osoba masira žrtvu, druga krade. Predstavljaju se i kao djelatnici banke, a ako osoba svejedno ne želi dati novac, prijete policijom. U trećem slučaju lažni bankari kažu kako je istekao rok novca, a ako starija osoba kaže da se za novac brine na primjer sin, prekinu vezu, pa nazovu za par minuta i kažu da su razgovarali sa sinom i da im predaju novac. U četvrtom slučaju predstavljaju se kao poreznici i kažu žrtvi da će dobiti povrat poreza, ali da prvo dio novca moraju uplatiti - kaže Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.S.Lacić

Možda ste propustili...

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike