Autoglas
STIGAO U HRVATSKU

Peugeot 108: Urbani automobil za gradske ulice
Objavljeno 23. siječnja, 2018.
Peugeot 108 u ponudi je s dvije razine opremljenosti: Active i Allure te s benzinskim motorom 1.0 VTi 68

Prošloga je tjedna na hrvatsko tržište lansiran novi Peugeot 108. Ovaj gradski automobil u ponudi je s dvije razine opremljenosti: Active i Allure, te s benzinskim motorom 1.0 VTi 68. Izvedba Peugeot 108 Active 1.0 VTi 68 BVM5 u ponudi je s cijenom od 78.245 kuna, a Peugeot 108 Allure 1.0 VTi 68 Allure po cijeni od 87.245 kuna.

Snažnog karaktera i urban po prirodi, novi Peugeot 108 se primjećuje i ističe. Donosi optimističan odgovor na potrebe gradske mobilnosti. Novi Peugeot 108 nudi profinjen dizajn s energičnom siluetom i zaigranim prednjim dijelom s vragolastim pogledom dobivenim oblikom svjetala. Unutrašnjost u boji koja naglašava njegov snažan karakter i životnu radost. Jedinstvenim stilom i neodoljivim licem plijeni pozornost već na prvi pogled.

Udobnost je bez premca za ugodnu svakodnevnu vožnju zahvaljujući kompaktnim dimenzijama (dug je samo 3,47 metara), te odličnom okretnošću i upravljivošću (krug okretanja od samo 4,80 metara), koje mu omogućuju da se provuče posvuda. Valja istaknuti i udobnost ovjesa najviše razine te besprijekorno ležanje na cesti.

Novi Peugeot 108 posjeduje korisne tehnologije koja olakšava svakidašnjicu, od opreme jednostavne za uporabu poput 7“ zaslona osjetljivog na dodir, do tehnologije Mirror Screen koja omogućuje kopiranje aplikacija s pametnog telefona te njihovo upravljanje putem tableta osjetljivog na dodir.

Serijska oprema Active sadrži ABS, REF, AFU, ESP elektronske sustave, preklopivu stražnju klupu 50/50 sa naslonima za glavu, ručno prilagodljiv klima-uređaj, daljinsko centralno zaključavanje, ručice na vratima i kućišta vanjskih ogledala u boji karoserije. Tu su i električni podizači prednjih stakala, ukrasni poklopci kotača 14“ XAUREL, servo upravljač koji je moguće namjestiti po visini, pomoć pri pokretanju na nagibu, neizravan sustav kontrole tlaka u gumama... Serijska oprema Allure uključuje opremu Active + audio 7“ zaslon osjetljiv na dodir, Mirror screen, limitator brzine, lakometalne naplatke 15“ Thorren, prednja svjetla za maglu, vanjska ogledala grijana i električno prilagodljiva, kožom presvučen obruč upravljača i ručica mjenjača koji uključuje komande audiouređaja na upravljaču te digitalni brojač okretaja motora.

Milan BUGARIĆ
Možda ste propustili...