Sport
AUSTRALIAN OPEN

Čilić: Ovo je stota pobjeda, lijepo, ali želim ih još tri
Objavljeno 21. siječnja, 2018.

Marin Čilić izborio je četvrtfinale Australian Opena, gdje ga čeka veliki Rafael Nadal! Najbolji hrvatski tenisač u osmini finala radio je tri i pol sata za pobjedu nad desetim nositeljem i 11. tenisačem svijeta, Španjolcem Pablom Carrenom-Bustom, od 6:7 (2), 6:3, 7:6 (0), 7:6 (3).

Marin je izgubio prvi set i onda silovito krenuo, iako se činilo da je Španjolac stalno negdje blizu, zapravo nije imao prevelikih izgleda. Kada god je bilo najpotrebnije, hrvatski Davis Cup reprezentativac bio je siguran i nepogrešiv. Marin je u prvom setu poveo 5:2, ali to nije bilo dovoljno. Carreno-Busta napravio je preokret i nakon tie-breaka uzeo set. To nije poremetilo Čilića, naprotiv, u idućem setu dvaput je uzeo servis Španjolcu za sigurnih 6:3. U preostale dvije dionice odluka je pala nakon tie-breaka gdje je Marin dominirao. U 13. igri trećeg seta ostavio je suparnika na nuli, u završnici četvrte dionice prepustio mu je tri poena.

- Bio je ovo nevjerojatan meč, pun uspona i padova. Pablo me je namučio, igrali smo u teškim uvjetima, ovo australsko vrijeme zna itekako iscrpiti. Bio je ovo i s mentalne strane težak meč. Drago mi je da sam ostao u njemu i odigrao dobro. Bio sam čvrst i koncentriran kada je bilo najteže - poručio je Čilić nakon četvrte ovogodišnje pobjede u Melbourne Parku.

Na prvom Grand Slamu sezone za Marina za sada sve ide prema planu, odjurio je u drugi tjedan, a protiv Španjolca je ostvario i vrijedan jubilej. Bila je ovo njegova okrugla, stota pobjeda na Grand Slamovima.

- Ne pratim ta ostvarenja, ali lijepo je čuti za njih. Na US Openu 2014. sam dohvatio 300. pobjedu na Touru u karijeri, ovo je također lijep uspjeh. Nadam se da ću nastaviti u tom ritmu i dohvatiti još tri pobjede ovdje - s osmijehom je poručio Čilić.

Još tri pobjede znače tron Australian Opena. Marin igra dobro, no sljedeća prepreka je vrlo teška. S druge strane mreže stajat će jedan od najboljih u povijesti tenisa, trenutačno prvi na ATP ljestvici Rafa Nadal, koji je u osmini finala imao dosta muke i tek nakon četiri sata igre slavio je protiv Argentinca Diega Schwartzmana s 6:3, 6:7 (4), 6:3, 6:3.

- Idemo u drugi tjedan i četvrtfinale, morat ću napraviti još jedan korak prema naprijed i definitivno ću morati biti agresivniji. Znam da me čeka jako težak protivnik, čeka me Marin Čilić - kazao je Nadal.

Ivana LIOVIĆ

5-1

vodi Nadal protiv Čilića. Hrvatski tenisač slavio je u njihovu prvom dvoboju u Pekingu davne 2009. godine. Prije sedam godina susreli su se na Australian Openu i Nadal je slavio s čistih 3:0

Oproštaj Petre Martić

U ždrijebu Australian Opena više nam hrvatskih tenisačica. Kao posljednja oprostila se Petra Martić nakon što je u osmini finala izgubila od 37. tenisačice svijeta, Belgijke Elise Mertens, sa 7:6 (5), 7:5. Petra je propustila veliku priliku za četvrtfinale, mogao je meč otići i na njezinu stranu, ali presudio je golem broj neprisiljenih pogrešaka (34). U ključnim poenima Petra je uglavnom griješila i darivala Mertens.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike