Novosti
GOSTOVAO U NEDJELJOM U 2

Sudac Kolakušić: Očekujem da će me izbaciti sa suda
Objavljeno 21. siječnja, 2018.

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić gostovao je kod Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u. Otkrio je kako bi pristao biti ministar pravosuđa u Karamarkovoj vladi da je dobio službeni poziv, ali i da bi se u budućnosti mogao baviti politikom.

Protiv Kolakušića je pokrenut stegovni postupak zbog kršenja sudačke etike i on očekuje da će uskoro završiti svoju sudačku karijeru. Naime, Sudačko vijeće odlučilo je da je povrijedio članak Kodeksa sudačke etike, točku 12 jer je na Indexu.hr i na televiziji N1 komentirao svoje izuzeće u stečajnom postupku i postupku o Agrokoru koji se vodi na Trgovačkom sudu. U obrani Kolakušić navodi da su to tražili iz javnobilježničke komore i Agrokora, no oni to demantiraju. Kolakušić smatra da nije pogriješio jer mu se stavlja na teret da je komentirao sudsku odluku, a tvrdi da se ne radi o sudskoj odluci, no nije se žalio jer je uvjeren da će biti razriješen bez obzira na sve.

Na pitanje Stankovića što dalje, Kolakušić kaže: "Očekujem da ću biti razriješen sudačke dužnosti i da ću se očito morati baviti nečim drugim, a to bi mogla biti politika."

Kolakušić tvrdi da nije povrijedio sudačku etiku, dapače, već da promovira sudstvo gdje god može. "Borim se protiv toga da sudovi postaju javni bilježnici. Borim se protiv toga da kriminal ne postane potpis suda", dodao je.V.T.

Možda ste propustili...