Mozaik
KONCERT KLAPA U VUKOVARU

“Dalmacija na obali Dunava”
u humanitarne svrhe
Objavljeno 22. siječnja, 2018.

U Hrvatskom domu Vukovar održan je koncert pod nazivom “Dalmacija na obali Dunava”. Nastupile su klape Elektrodalmacija iz Splita i Cambi iz Kaštel Kambelovca, uz klavirsku pratnju prof. Tončija Tranfića. Organizatori koncerta, Grad Vukovar i Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom, napravili su odličan posao, s obzirom na to da je koncert bio humanitaran - sredstva od prodaje ulaznica namijenjena su za liječenje dvoje Vukovaraca, Maše Čuvalo i Vasilija Sentivanca. Maša ima 13 mjeseci i boluje od teške bolesti bubrega, a jedino je rješenje transplatacija bubrega u inozemstvu, za koju je potrebno oko 50.000 eura. Vasilije Sentivanac ima 18 godina, boluje od leukemije i nalazi se na liječenju u Njemačkoj, gdje čeka transpaltaciju koštane srži, za što je potrebno 100.000 eura. Tihomir Lasić iz klape Elektrodalmacija rekao je da već nekoliko godina postoji ideja za koncert u Vukovaru kako bi se pjesmom odužili za sve što je Vukovar dao za Hrvatsku.

- Ovo je poseban trenutak, jer pjevamo za liječenje bolesne djece u inozemstvu i nadam se kako ćemo jednim dijelom i pomoći. Nekoliko puta smo nastupali u Vukovaru i sve iznimno emotivno doživljavamo, jer je pjesma ono što izlazi iz dubine duša - naveo je Lasić i dodao kako je klapa osnovana 1984. u Splitu kao mješoviti vokalni sastav pod okriljem HEP-a i pjevat će sve dok ih srce bude nosilo. Iza njih je niz uspješnih nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu i dobitnici su brojnih nagrada na natjecanjima vokalnih skupina u višeglasnom pjevanju. Klapa Cambi osnovana je 1986. i od tada djeluje u sastavu KUD-a “Cambi” iz Kaštel Kambelovca. Jedna je od naših najnagrađivanijih klapa, ima deset Porina. Ivanka Miličić, ravnateljica Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom, naglasila je kako Vukovarci nekoliko puta godišnje imaju priliku slušati klape, no ovaj je koncert zauzeo posebno mjesto jer je imao humanitarni karakter.

- Doista me raduje što se okupio velik broj ljudi i vjerujem da je humanitarni aspekt koncerta jedan od razloga velikog odaziva publike - rekla je Miličić i zahvalila sudionicima što su Vukovaru darovali predivnu glazbenu večer. Pokrovitelj koncerta bila je Hrvatska elektroprivreda. D.Korpoš

Možda ste propustili...

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike