Mozaik
UČENICI GLAZBENE ŠKOLE JOSIPA RUNJANINA

Mladi plesači otplesali predstavu “Snježna kraljica” dva dana zaredom
Objavljeno 22. siječnja, 2018.

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima pred ispunjenom dvoranom otplesana je predstava “Snježna kraljica”, u izvedbi učenica i učenika škole Suvremenog plesa pod vodstvom Olesye Martinjuk iz Glazbene škole Josipa Runjanina u Vinkovcima. U predstavi su sudjelovali plesači od 7 do 17 godina, čak njih 60. Mnoštvo bogatih kostima, glazbe i pokreta doneseno je prvi put na kazališnu scenu još 2015. godine, nakon čega je predstava ponovljena s opet popunjenim gledalištem i popraćena velikim aplauzom, ponekom ponosnom suzom roditelja i hrpom osmijeha iz publike.

Treba istaknuti da su učenici Glazbene škole Josipa Runjanina s plesnog odjela u prosincu prošle godine poklonili svoju predstavu "Snježna kraljica" za Božić Osječkom Centru za odgoj i obrazovanje Ivan Štark. Uveselili su dječicu i također donijeli osmijeh na brojna lica te sklopili nova prijateljstva i nove suradnje.

- Učenici uz svoj redovni školski plan i program rade na plesnim predstavama i sretni smo što je ova vrsta umjetnosti napokon procvala i u Hrvatskoj. Za prvu dječju plesnu predstavu čulo se jako daleko, tako smo sklopili suradnju i s ostalim školama u Istri te u osječkim srednjim školama. Jedva čekamo i dalje pokazivati naš rad i naše umijeće, pružati djeci onu sreću koja se ne može opisati riječima dok su na sceni, učiti ih ovoj vrsti umjetnosti, odgajati njihove zdrave navike i na kraju krajeva gledati kako se mlađi naraštaji pretvaraju u profesionalne plesače, buduće pedagoge i predivne ljude - To je moja sreća - rekla je ponosno nastavnica Olesya Martinjuk. Kako je bila velika zainteresiranost za predstavu, odigrana je dva dana zaredom u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić”, i oba je puta veliki broj posjetitelja napunio vinkovačko kazalište. M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike