Kultura
U HNK-U OSIJEK “NUKLEON” IMRC-A

Rasplesani tulum koji ruši predrasude
Objavljeno 22. siječnja, 2018.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku gostuje (u srijedu, 31. siječnja, s početkom u 19 sati), predstava “Nukleon” Inkluzivnog kolektiva za istraživanje pokreta (IMRC) i Aleksandre Janeva Imfeld. Riječ je o uzbudljivoj, ali i provokativnoj izvedbi koja, između ostaloga, ruši predrasude o tome što je ples. Predstava zatječe šaroliku grupu pojedinaca za vrijeme rođendanske proslave. Unatoč naočigled drugačijim tijelima, oni kroz interakciju grade zajedništvo.

- IMRC je specifična skupina, novi ansambl na našoj hrvatskoj sceni. Poseban je po tome što prima izvođače koji imaju određena tjelesna oštećenja, odnosno invaliditet, kao i plesače, izvođače iz različitih medija koji se kreću na vrlo različite načine. Publika koja dođe gledati “Nukleon” bit će sasvim sigurno iznenađena - kaže osnivačica IMRC-a Iva Nerina Sibila. “Nukleon” je rijetko zaigran, energetski snažan i suptilno poetski kazališni događaj, kaže kritika, svjedočeći kako se radi o predstavi koja pročišćuje.

“Nukleon” u Osijek stiže kroz suradnju HNK Osijek s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkoga kazališta izvođenje za publiku diljem zemlje, u suradnji s odabranim partnerima. N.Vek.

Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

Najčitanije iz rubrike