Sport
NORVEŠKI ADUT: SANDER SAGOSEN

Očekujem utakmicu punu rata
Objavljeno 20. siječnja, 2018.

Svjetskom rukometu nedostaju prave zvijezde, a jedan od onih oko kojeg se može graditi priča je i Sander Sagosen. Norvežanin, samo su mu 22 godine, a nakon prošlog Svjetskog prvenstva već je imao ugovor s PSG-om. Definitivno je prvo ime norveške reprezentacije. Na pitanje je li on sportska zvijezda u svojoj zemlji, ovaj Skandinavac kroz smijeh je odgovorio:

- Uh, nadam se da sam sportska zvijezda!

Još mu se više osmijeh razvukao kada smo ga podsjetili na posljednju utakmicu Hrvatske i Norveške. Slavio je sa suigračima nakon produžetaka u polufinalu Svjetskog prvenstva.

- Večeras će biti slična utakmica kao ona u Parizu. Hrvatska igra kod kuće, bit će puna dvorana, stvarno se veselim susretu. Bit će to sigurno utakmica puna rata, ako možemo tako reći. Možemo igrati dobro ako budemo igrali svoju igru, prije svega mislim na čvrstu obranu, onda pobjeđujemo. U svakom slučaju ovo je susret dviju odličnih momčadi.

Jeste li gledali Hrvatsku na ovom EURU?

- Malo sa Švedskom. Hrvatska je imala loš dan, a Švedska jako dobar. Je li me to iznenadilo? Nije, jer to se događa u rukometu. Sigurno, Hrvatska može mnogo bolje, posebice pred svojim navijačima.

Na klupi Norveške sjedi “hrvatski čovjek“ Željko Tomac. Koliko je on važan za vas?

- Željko je odličan. Uvijek je nasmijan. Zabavan je, ali pun je znanja o rukometu. Jako je važan za našu momčad, posebice sada kada igramo u njegovoj zemlji - zaključio je najbolji norveški rukometaš. K. L.

Možda ste propustili...

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike