Crna kronika
PUCNJAVA ZA PRAVOSLAVNI BLAGDAN

U pretragama kuća božićnih slavljenika pronađeno oružje
Objavljeno 20. siječnja, 2018.

TRPINJA - U redovitom dnevnom policijskom izvješću navodi se kako su u četvrtak djelatnici PU vukovarsko-srijemske pretražili domove i automobile deset osoba na širem vukovarskom području. Pritom im je pronađena i oduzeta poluautomatska puška Crvena zastava, pištolj CZ, plinski pištolj, sedam bajuneta, cijev od automatske puške, vojna optika za ručni bacač raketa, šest spremnika za automatsku pušku i 866 komada različitog streljiva.

Policija dalje navodi kako su 39-godišnjak, 38-godišnjak i 27-godišnjak, svi iz Trpinje, uz kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, a protiv dvije osobe, 19-godišnjaka iz Bobote i 44-godišnjaka iz Vukovara, slijede optužni prijedlozi Prekršajnom sudu u Vukovaru zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.

To je zapravo nastavak istraživanja o događajima od 6. siječnja u blizini Trpinje, sela nedaleko od Vukovara, kada su zabilježena dva slučaja da su građani uporabili vatreno oružje. Mediji su, naime, početkom siječnja javili kako je tijekom proslave pravoslavnog Božića nekoliko osoba u šumi u blizini Trpinje pucalo iz vatrenog oružja, a neki portali javljali su kako je riječ o 14 osoba koje je policija, navodno, privela zbog pucnjave i bacanje bombi. Isti izvori javljali su da su neki privedeni odmah nakon što su pucali, a neki nakon provedene istrage te da su pri njihovu privođenju sudjelovali i pripadnici interventne postrojbe policije.

Tada se policija oglasila priopćenjem, ali se ne spominje 14 osoba koje su pucale, nego samo dvije.

- U noćnim satima u šumi Lipovača 40-godišnjak iz Trpinje ispalio je više hitaca iz vatrenog oružja, a 35-godišnjak koji privremeno boravi u Trpinji u šumi Jordan u jutarnjim satima također je iz vatrenog oružja ispalio više hitaca. U oba događaja počiniteljima je odmah oduzeto oružje te je proveden prekršajni postupak, u kojemu je određeno trajno oduzimanje oružja i novčana kazna, sukladno sa Zakonom o oružju – priopćili su tada iz PU vukovarsko-srijemske.

No u nastavku kriminalističkog istraživanja događaja od 5./6. siječnja policija je ishodila nalog za pretragu domova i ostalih osoba koje su pucnjavom “proslavljale” pravoslavni Božić, što je obavljeno 12 dana poslije, u četvrtak.

Miroslav FLEGO

očevid

IZ PIŠTOLJA I PUŠKE PUCANO JE IZ ŠUME

Možda ste propustili...

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike