Osijek
UDRUGA STUDENATA PEDAGOGIJE

Predstavljen prvi broj časopisa “Didaskalos”
Objavljeno 20. siječnja, 2018.

Nakon brojnih pokušaja još od pokretanja studija pedagogije 1986. godine na tadašnjem Pedagoškom fakultetu, studenti Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera ove su akademske godine napokon dobili svoj časopis, naslovljen “Didaskalos”. Najzaslužnija je za to Udruga studenata pedagogije Filozofskog fakulteta u Osijeku (USPOS), čiji su članovi od ožujka prošle godine prikupljali znanstvene i stručne radove, osvrte, izvještaje i recenzije.

- “Didaskalos” je predviđen kao prostor u kojemu studenti mogu predstavljati svoje radove na platformi ozbiljnijoj od običnih seminara u sklopu kolegija, jer je uz recenziju ponuđena i povratna informacija koja im može pomoći u poboljšanju akademskih sposobnosti pisanja stručnih radova - rekao je predsjednik USPOS-a, Vjeran Šergo, na predstavljanju prvog broja održanog u srijedu na Filozofskom fakultetu. Šergo je istaknuo kako prvi broj sadrži devet znanstvenih radova bivših i sadašnjih studenata pedagogije, ovaj put bez krovne teme. Između ostalog to su radovi o ulogama i kompetencijama nastavnika u suvremenom obrazovanju, o djeci s posebnim potrebama, partnerstvu nastavnika i roditelja u životu djeteta te (ne)pismenosti u Hrvatskoj i svijetu.

Uz predsjednika USPOS-a, studentski su časopis podržali izv. prof. dr. sc. Vesna Buljubašić-Kuzmanović i izv. prof. dr. sc. Mirko Lukaš, voditelj Odsjeka za pedagogiju. Naposljetku je studentica Ana Ošap, potpredsjednica USPOS-a, istaknula kako je ova mlada udruga, osnovana 2015., već organizirala nekoliko humanitarnih akcija te sudjelovala u studentskim projektima i konferencijama, a polovinom travnja planira organizirati dvodnevni simpozij studenata pedagogije, o temi alternativnih ideja i škola. M. Mandić

Možda ste propustili...

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike